"Дерусифікація - це вимога часу": чому важливо перейменовувати міста і села

Рада не змогла ухвалити рішення про зміну назв населених пунктів

Дерусифікація – це вимога часу, а тому важливо перейменовувати населені пункти, заявив заступник командира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін.

"Те, що Верховна Рада провалила сьогодні голосування за перейменування населених пунктів - ганьба, до якої, на жаль, всі вже звикли, бо звикли до провальної роботи депутатського корпусу загалом. Дерусифікація - це вимога часу та принципова історія, як на рівні всієї держави, так і в окремих містах та селах. Позбавитись усього, що нібито повʼязувало нас з Росією, критично важливо", - наголосив Максим Жорін.

Він додав, що також критично важливо нарешті позбутися різних захисників спадщини Радянського союзу на кшталт депутатів від "ОПЗЖ", які досі перебувають у Раді та мають вплив на політичні процеси в Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ситуація на геополітичній мапі світу та розвиток подій в російсько-українській війні навіюють фаталістичне бачення майбутнього, вважає експерт з міжнародної політики Максим Несвітайлов. За його словами, з огляду на те, як розвиваються події у світі, не залишається сподівань на успішний переговорний процес щодо завершення війни в Україні ні восени, ні у найближчому майбутньому.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що Верховний головнокомандувач та Головнокомандувач ЗСУ заявляли, що контратаки росіян на Курщині абсолютно прогнозовані, ЗСУ до них готові та все заплановано. "Але якщо це в нас такий план — відступити і дати можливість росіянам відновити контроль над ключовими для них населеними пунктами та з'єднати своє угрупування військ, то в нас проблеми з логікою і адекватністю", — заявив офіцер ЗСУ Микола Мельник.