Головна Новини Суспільство Війна з Росією Депутат ОПЗЖ передав російським окупантам заводи
commentss НОВИНИ Всі новини

Депутат ОПЗЖ передав російським окупантам заводи

СБУ повідомила посіпаці Кремля про підозру у колабораційній діяльності

15 грудня 2022, 18:45 comments1526
Поділіться публікацією:

Служба безпеки України (СБУ) викрила колишнього голову Пологівської райради Запорізької області й місцевого депутата забороненої партії ОПЗЖ, який передав російським загарбникам заводи харчової та хімічної промисловості на Запоріжжі. Про це йдеться у повідомленні СБУ, передають ""Коментарі"".

Депутат ОПЗЖ передав російським окупантам заводи

Колаборант виконував вказівки Москви

Силовики не назвали ім'я зрадника, проте з оприлюдненої ними фотографії можна говорити, що йдеться про Сергія Калашника.

За даними правоохоронців, після окупації частини регіону зловмисник одним з перших підтримав загарбників за це став керівником місцевої окупаційної адміністрації.

Перебуваючи на "посаді", колаборант виконував вказівки Москви щодо перелаштування наших підприємств на користь РФ. Мова йде про об’єкти хімічної та харчової індустрії області, які росіяни планували використовувати для забезпечення потреб воєнно-промислового комплексу та військових угруповань країни-агресорки. Зрадник здійснив "інвентаризацію" місцевого бізнесу і зобов’язав підприємців "перереєструватися" у створеній окупантами "военно-гражданской администрации".

А ще він змушував менеджмент українських компаній сплачувати "податки" до бюджету РФ і постачати готову продукцію до Росії.

"Для координування роботи колаборанта за ним був "закріплений" російський куратор – заступник губернатора Пензенської області. Саме з ним ворожий поплічник погоджував питання "передачі" агресору українських підприємств, а також організації та проведення псевдореферендуму в захопленому районі", — розповідають в СБУДепутат ОПЗЖ був активним учасником пропагандистських проєктів Кремля і був "персонажем" псевдодокументальних фільмів одного з ідеологів рашизму Охлобистіна.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру у колабораційній діяльності. Зараз зрадник переховується на тимчасово окупованій території України. Втім, СБУ встановила місця його перебування і проводить заходи для притягнення до відповідальності.

Нагадаємо, як писали "Коментарі", силовики провели обшуки у представників заборонених політичних партій: знайшли зброю, георгіївські стрічки та російські прапори. Перевірки відбулися в офісах та помешканнях представників заборонених Комуністичної партії та політичної партії "Русь єдина".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/SBUkr/6263
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

444414

15 грудня 2022, 18:48

Зачeм плaтить за ceкc или дарить подарки и ходить на свидания если можно просто найти девку для сeкca Здесь ------ https://e.vg/pisy


Новини