Головна Новини Суспільство Війна з Росією Дефіцит боєприпасів: в ISW розповіли, чи зможе допоможе ЗСУ утримати фронт використання БПЛА
commentss НОВИНИ Всі новини

Дефіцит боєприпасів: в ISW розповіли, чи зможе допоможе ЗСУ утримати фронт використання БПЛА

Аналітики ISW вважають, що доки Захід не закриє питання щодо своєчасних поставок боєприпасів, українські захисники матимуть великі складності.

11 квітня 2024, 08:50
Поділіться публікацією:

Хоча українські військові ефективно використовують безпілотники, це не може повністю компенсувати дефіцит критично важливих боєприпасів. Як повідомляє портал "Коментарі", такої думки дотримуються аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Дефіцит боєприпасів: в ISW розповіли, чи зможе допоможе ЗСУ утримати фронт використання БПЛА

Безпілотники. Фото: з відкритих джерел

У ISW зазначають, ефективне використання українськими військовими безпілотників на полі бою не може повністю компенсувати дефіцит критично важливих боєприпасів на всьому театрі бойових дій. Президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю німецькому виданню Bild, опублікованому 10 квітня, що Україна успішно виробляє безпілотники, але вони не можуть замінити системи протиповітряної оборони, далекобійні ракетні системи чи артилерію.

Як зазначають аналітики, здатність України відбивати механізовані атаки за допомогою безпілотників є частковим пом'якшенням, проте постійна нестача артилерії позбавляє українські війська можливості знищувати броньовану техніку швидко та у великій кількості. Разом з тим, командувач Об'єднаними збройними силами НАТО в Європі американський генерал Крістофер Каволі попередив 10 квітня, що російські війська зараз мають перевагу в артилерії п'ять до одного... але можуть мати перевагу в артилерії 10 до одного "через кілька тижнів", якщо Сполучені Штати і надалі зволікатимуть з наданням військової допомоги Україні.

Експерти також вказують на те, що загроза російської наступальної операції на Харків чи Суми, схоже, змушує українських військових перерозподіляти свої обмежені сили та кошти на будівництво оборонних укріплень у цих районах, а активна російська операція із захоплення цих міст лише ще більше посилила б цю динаміку. .

"Українські війська, ймовірно, не зможуть змагатися з ініціативою на всьому театрі бойових дій і більш активно розподіляти свої ресурси, якщо не продовжуватимуть вирішувати свої кадрові проблеми і не матимуть додаткової західної допомоги", — укладають у звіті.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чого бояться США: чому проти вступу України до НАТО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини