Головна Новини Суспільство Війна з Росією Деескалація можлива. Зеленський розповів, як наблизити кінець війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Деескалація можлива. Зеленський розповів, як наблизити кінець війни

Україна і РФ мають відмовитися від ударів по об'єктах енергетики

сьогодні, 00:50
Поділіться публікацією:

Взаємне припинення ударів по енергетичній інфраструктурі може стати першим кроком до завершення гарячої фази російсько-української війни.

Деескалація можлива. Зеленський розповів, як наблизити кінець війни

Зеленський назвав крок, який наблизить завершення війни. Фото з відкритих джерел

Відповідну заяву зробив президент України Володимир Зеленський, повідомляє The Financial Times.

"Ми побачили під час першого мирного саміту, що може бути ухвалено рішення щодо енергетичної безпеки. Іншими словами: ми не нападаємо на їхню енергетичну інфраструктуру, а вони не нападають на нашу. Чи може це призвести до кінця гарячої фази війни? Я так думаю", — заявив Володимир Зеленський.

Раніше Росія заявляла, що напередодні операції в Курській області Україна нібито відмовилася піти на домовленості, які б передбачали відмову від ударів по об'єктах енергетики.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Північна Корея може перекинути в Україну військових із Сил спеціальних операцій (SOF). Як пише британська газета The Telegraph, північнокорейські війська SOF є "одним із найсекретніших підрозділів такого роду у світі". Видання зазначає, що у доповідях західних аналітиків SOF називають "висококваліфікованими військами, оснащеними найкращим спорядженням, доступним для небезпечних, але важливих місій".

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що командування ЗСУ визнало, що темпи мобілізації в Україні пішли на спад. Станом на сьогоднішній день середня чисельність одночасної підготовки новобранців української армії у навчальних центрах становить близько 20 тисяч осіб, повідомив представник Генштабу ЗСУ Василь Румак. За його словами, ще кілька місяців тому кількість мобілізованих, які одночасно навчалися, сягала майже 35 тисяч.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.ft.com/

Новини