DeepState повідомляє про "дуже погану тенденцію" на Курщині: з якою проблемою зіткнулися ЗСУ

За повідомленням DeepState, ворог на Курщині застосовує дрони, з якими невідомо, як боротися

У Курській області РФ, де ЗСУ не припиняли свою операцію, продовжуються гойдалки і немає постійної лінії зіткнення. Якогось моменту ворог посилює свої контратаки. Потім настає слушний момент для контратак вже з боку Сил оборони. Але тенденція не дуже сприятлива для наших військових. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі Radio NV розповів аналітик та співзасновник проекту DeepState Руслан Микула.

"Смуга змінюється по кілька разів на добу, деякі посадки переходять із рук в руки. Загалом, ситуація важка. Сили оборони ввели додаткові резерви для того, щоб стримати ворога, адже він минулого місяця нагромадив [там] суттєві сили", - зазначив. експерт.

Микула також розповів про "дуже погану тенденцію", яка фіксується на Курському напрямку. Противник почав застосовувати FPV-дрони з крученою парою, стійкі до РЕБ. Відповідно, у них значно вищий коефіцієнт влучення, ніж у звичайних бездротових FPVішек.

"Як сказав один десантник: "Це, по суті, ПТУРи нової генерації, коли FPV-дрон, зв’язаний витою парою з точкою запуску, фактично нечутливий до РЕБів". Тому ворог застосовує такий новий тип озброєння", – пояснив експерт.

Він додав, що йому невідомо, і не знає, чи має хтось ідею, як боротися з такими дронами.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чи РФ відбила територію на головному українському виступі в Курській області (КАРТА).

Також видання "Коментарі" повідомляло – Україна намагається показати, що зможе ефективно використати збільшену підтримку союзників. У серпні українські війська здійснили несподіваний прорив у Курську область Росії, взявши під контроль близько 100 селищ та сіл, а також провели серію далекобійних ударів по російських об'єктах та окупованій території. Однак тепер уже стає очевидним, що українські війська стикаються з нестачею техніки, у тому числі бронетехніки та артилерії, а також з дефіцитом особового складу. Про це пише The Wall Street Journal.