Головна Новини Суспільство Війна з Росією Де Росія може атакувати насамперед
commentss НОВИНИ Всі новини

Де Росія може атакувати насамперед

Експерт назвав можливі напрямки наступу росіян і ті, які йому найвигідніші

27 січня 2023, 16:49
Поділіться публікацією:

На думку військово-політичного оглядача групи "Інформаційний спротив" Олександра Коваленка, зараз в Україні є 4 складних плацдарми, де військова ситуація може змінитись будь-якого дня, пишуть "Коментарі".

Де Росія може атакувати насамперед

Армія РФ стягнула велику кількість сил та засобів на чотирьох напрямках

Олександр Коваленко спрогнозував можливі напрямки наступу росіян. За оцінками аналітика, серед чотирьох напрямків є лише один, де в окупантів налагоджена логістика.

На 12 місяці війни знов все частіше з різних джерел лунає інформація про ймовірний новий наступ росіян. За оцінками світової та української спільноти, він може відбутись в лютому-березні.

"Йдеться про лівобережну Херсонщину, Запорізька область, донецький та луганський плацдарми. Росіяни концентрують сили та засоби у великій кількості, — каже Коваленко. — Але з цих чотирьох плацдармів вони можуть вести наступальні дії тільки на одному – на донецькому. Це єдиний плацдарм, де вони мають більш-менш робочу логістику та мають можливість вести наступально-штурмові дії. Поступово вони це роблять в напрямку Бахмута, Авдіївки, намагаються рухатись в напрямку Сіверська, Вугледара. Але там велика кількість ліній оборони ЗСУ, багато важливих висот для ведення артилерійського вогню, які контролюються ЗСУ. Росіяни, хоч і мають на цьому плацдармі велику концентрацію сил та засобів, але всі вони станом на зараз недоукомплектовані технічно. Тобто немає достатньої кількості техніки".

За оцінками Коваленка, основна складова ворога – це піхота та підтримка артилерії.

"Але з артилерію у них не все добре через дефіцит снарядів, — вважає експерт. — Це помітно через те, що вони не можуть довго тримати високий темп ведення вогню. Там є можливість наступати, але вона не повноцінна. Якщо казати про інші напрямки, то присутність сил та засобів, які є на Луганщині та в Запорізькій області  — скоріш для оборони. Проблема з артилерією більша, ніж на донецькому плацдармі. Якщо вони на Луганщині чи в Запорізькій області перейдуть до наступу, то ресурсу їм вистачить на півтора-два тижні. В разі знищення цього ресурсу вони не зможуть тримати оборону. Вони не зможуть блокувати контрнаступ ЗСУ. Тому, якщо резюмувати, наступ окупантів більш вірогідний на донецькому плацдармі". 

Як писали "Коментарі", Москві знадобиться набагато більше солдатів, щоб досягти співвідношення три до одного, необхідного для атакуючої сили. Путін має компенсувати значні втрати своїх військ. Хоч президент Росія заявляє, що він не збирається проводити другу хвилю мобілізації, проте минуло місяця міністр оборони Росії Сергій Шойгу закликав збільшити армію РФ на 400 тис. осіб, до 1,5 млн військових. Також посилилась російська пропаганда, яка закликає йти воювати на фронт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

vvvv

27 січня 2023, 18:24

Розпродаж! Норвежська Термобілизна для українських холодів (лише 690 грн.)-----> https://e.vg/ntech


Новини