Де посилюватимемо позиції: яке доручення Зеленський дав Сирському

Зеленського непокоїть те, що відбувається на сході і де необхідно посилення позицій ЗСУ

Президент Володимир Зеленський доручив головнокомандувачу Збройних сил України (ЗСУ) Олександру Сирському розглянути можливість посилення позицій Сил оборони на сході. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у доповіді Олександра Сирського щодо ситуації на всіх основних напрямках фронту.

Олександр Сирський розповів, що українські бійці продовжують запровадження оборонних операцій у східних та південних зонах. Зокрема, основні зусилля зосереджені на Торецькому та Покровському напрямах з метою недопущення просування ворога та завдання йому максимальних втрат.

"Погляньте, будь ласка, якщо там чогось ще не вистачає, ми можемо надати... Розумію, що непросто, але, може, там ще можемо якось посилити наші війська на цих напрямках. Зверніть на це увагу", - заявив Володимир Зеленський у відповідь.

Зазначимо, після падіння Авдіївки в лютому російські війська почали спроби перерізати автотрасу T0504, яку називають "дорогим життям", оскільки це основний шлях постачання ЗСУ в районі Часового Яру. Про це пише німецький таблоїд "Bild".

Зазначається, що безпосередньо до траси росіянам залишилося лише 5 км через село Воздвиженка, проте ЗСУ збудували там міцну оборону та успішно стримують ЗС РФ. Тому росіяни відмовилися від наступу на північ на трасу, а натомість просуваються на захід на Покровськ , важливий для ЗСУ логістичний пункт, зазначає аналітик "Bild" Юліан Рьопке.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чи справді місто Суджа повністю зачищене: Олександр Сирський зробив заяву.