Головна Новини Суспільство Війна з Росією Де найчастіше росіяни безсилі проти ATACMS: у Байдена розкрили дані про уражені цілі
commentss НОВИНИ Всі новини

Де найчастіше росіяни безсилі проти ATACMS: у Байдена розкрили дані про уражені цілі

Джон Кірбі підтвердив, що ЗСУ успішно використовують ATACMS в Криму

9 липня 2024, 09:15 comments2084
Поділіться публікацією:

Українська армія успішно використовує американські далекобійні ракети ATACMS, щоб атакувати ворожі об'єкті на території тимчасово окупованого Криму. Українські військові вкотре довели, що можуть за допомогою західної підтримки стримувати найбільшу армію у Європі. Як інформує портал "Коментарі", про це в ході брифінгу повідомив координатор Ради національної безпеки США зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі. 

Де найчастіше росіяни безсилі проти ATACMS: у Байдена розкрили дані про уражені цілі

Ракети ATACMS. Фото: з відкритих джерел

"Їхній успіх не обмежується лише фронтом. Україна застосувала надані США ударні ракети великої дальності ATACMS у Криму, знищивши російські зенітно-ракетні комплекси, командні пункти, аеродроми", — наголосив Кірбі.

За словами координатора РНБ США, українські захисники потопили крилатими ракетами корабель у Севастопольському порту, і Чорноморський флот РФ був змушений покинути захоплений півострів.

Зазначимо, в ході цього ж брифінгу Джон Кірбі заявив, що Вашингтон засуджує удари Росії по дитячій клініці "Охматдит" та обіцяє протягом цього тижня надіслати дуже сильний набір сигналів та повідомлень російському диктатору Володимиру Путіну. При цьому не було уточнено, про які саме сигнали йдеться. 

Чиновник заявив, що для Володимира Путіна це "нормально бити по цивільній інфраструктурі" і йому "байдуже, чи перебувають люди у лікарнях, чи житлових будинках". У той же час журналісти на брифінгу поцікавилися у Джона Кірбі, чи не подібна атака росіян є певним сигналом напередодні саміту НАТО, який має пройти з 9 по 11 липня у Вашингтоні. 

"Я не можу наголосити, що це якесь повідомлення. Але, як я вже сказав, те, що ви побачите протягом цього тижня, це дуже сильний набір сигналів і повідомлень Путіну про те, що він не може перечекати НАТО, не зможе перечекати Сполучені Штати. Ми продовжуватимемо підтримувати Україну", – зазначив Джон Кірбі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини