ДБР викрила ще одного воєнкома: допомагав кримінальному угрупованню

Після оприлюднення ЗМІ данних про протиправне збагачення одеського воєнкома, за дорученням Зеленського, силовики почали масштабні перевірки ТЦК

Запорізький воєнком нараховував "бойові" премії своєму оточенню та сприяв членам кримінального угруповування - працевлаштовував їх, видава їм довідки, які дозволяли не являтися на судові засідання, а також допоміг виїзду за кордон їх керівнику. Про це, як повідомляють "Коментарі", інформує Державне бюро розслідувань.

Наразі затриманий колишній запорізькій воєнком наразі очолює Донецький обласний ТЦК та СП, повідомляє ДБР. А з липня по грудень 2022 року, коли він працював в Запоріжжі, чоловік без законних підстав направив наближених підлеглих до бойової бригади ЗСУ нібито для виконання бойових завдань. Насправді, ж ці працівники військкомату перебували у зоні бойових дій за вільним графіком, "як у відпустці". Слідство встановило, що вони не були призначені на посади у бойовому підрозділі та не брали участі у боях. Тим не менше, воєнком оформив їм всі необхідні довідки і вони отримали бойові виплати - загалом майже мільйон гривен.

Окрім цього, один з "бойових" підлеглих надав довідки на отримання ще 700 тисяч гривень, нібито через втрату працездатності.

- Також керівник військкомата влаштовував на роботу у ТЦК та СП представників місцевого криміналітету, щоб допомогти їм ухилитися від судового розгляду кримінальних справ по особливо тяжким злочинам, - стверджують у ДБР. - Також він допоміг одному з "кримінальних авторитетів" знятися з військового обліку для безперешкодного виїзду за кордон.

Воєнкому загрожує до 12 років позблавлення волі.

Тим часом, Захід вважає, що Путін точно продовжуватиме війну до 2024 року.

У ГУР розповіли, за рахунок чого РФ все ще вистачає грошей на продовження війни.

А президент Нігеру закликав світ не допустити проникнення ПВК "Вагнер" до його країни.