Головна Новини Суспільство Війна з Росією Данілов розповів, за яких умов Росія використає ядерну зброю
commentss НОВИНИ Всі новини

Данілов розповів, за яких умов Росія використає ядерну зброю

Голова РНБО України зробив стратегічний прогноз

5 квітня 2023, 18:28
Поділіться публікацією:

РФ використає ядерну зброю, якщо отримає дозвіл Китаю. Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов, повідомляють "Коментарі" з посиланням на його інтерв’ю The Times.

Данілов розповів, за яких умов Росія використає ядерну зброю

Олексій Данілов

"Якщо китайці дозволять Росії використовувати ядерну зброю, то вони її застосують. Якщо ні, то не будуть. Тож це треба питати в Китаю", — заявив він.

Нагадаємо, раніше про ядерну зброю в Білорусі доповів російський посол у РБ Борис Гризлов. Він сказав, що "ядерку" розмістять поблизу кордону з Польщею.

Перед цим російський диктатор Володимир Путін заявив про спорудження в Білорусі складу для зберігання тактичної ядерної зброї, а також передачу для зберігання та можливого використання зарядів ТЯЗ. Для цього, за словами Путіна, РФ передала Білорусі також ракетний комплекс "Іскандер", здатний до використання ТЯЗ, а також навчатиме білоруських льотчиків. Зокрема, Путін сказав по десять екіпажей, які будут здатні застосувати тактичну ядерну зброю.

При цьому голова РФ послався на практику США, які розміщають ядерну зброю на території своїх європейських союзників. Окрім цього, Путін згадав, що ініціатива з розміщення "ядерки" нібито належить Лукашенку і вона просто "збіглась" у часі з заявою представників Великобританії щодо передачі України бронебійних снарядів зі знебідненим ураном.

Тим часом, Китай заявив про невизнання Криму та Донбасу російськими. А експерти розповіли, чого добивається Кремль, розміщуючи ядерну зброю в Білорусі

"Загроза ядерної ескалації – єдиний аргумент Кремля, що залишився, — зокрема, відзначає експерт. — Російська армія не може здобути перемоги на полі бою. Російські спецслужби провалили оцінку ситуації в Україні перед війною та продемонстрували нездатність реалізувати політичні операції стратегічного рівня. Росія також програла війну смислів, і тепер сприймається як країна-агресор, яка несе лише небезпеку для оточуючих". 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини