Данілов розповів, чим Україна зібралася бити по території РФ

Україна для ударів по РФ має достатньо зброї власного виробництва

ЗСУ мають зброю українського виробництва, щоб завдавати ударів по Росії. Україна просить у партнерів далекобійну зброю для того, щоб звільняти окуповані території. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

"Я можу сказати: нам є чим бити по території Росії власним виробництвом. А для того, щоб ми могли звільняти наші території захоплені, то ми звертаємося до країн-партнерів, щоб вони нам допомогли саме з озброєнням для звільнення цих наших територій", - зазначив він. Данілов.

Він додав, що нещодавні дії Росії вплинули на те, що такі лідер ЄС, як Франція та Німеччина, поступово змінюють свою позицію, погоджуючись постачати українському народу дедалі більше далекобійної зброї. Крім ударів по мирному населенню, Росія шантажує голодом весь африканський континент, відмовляючись виконувати зернову угоду.

Водночас Олексій Данілов прогнозує, що незважаючи на те, що відбувається в Нігері, де теж "без росіян не обійшлося", війна в Україні не зійде з порядку денного світової спільноти, бо російська агресія "в центрі Європи" турбує всі країни Європейського Союзу.

Читайте також на порталі "Коментарі" - США офіційно дали згоду на постачання в Україну першої партії танків Abrams. На території України танки мають бути вже на початку осені. Таку заяву зробив головний закупник зброї для армії США Даг Буш, пише CNN.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Україна з початку року вчетверо наростила виробництво убійної зброї: про що йдеться.