Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ця зброя здатна змінити хід війни – як її отримати Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Ця зброя здатна змінити хід війни – як її отримати Україні

Україна знову проситиме про ATACMS

2 лютого 2023, 09:00
Поділіться публікацією:

Все частіше йдуть розмови про ймовірність того, що Україна таки отримає від США далекобійні ракети ATACMS, які можуть кардинально змінити перебіг бойових дій на фронті. Впевненість у цьому висловив військовий експерт Олег Жданов. На його думку, ракети такого типу допоможуть ЗСУ знищити всі залізничні та автомобільні переходи вздовж кордону. Свою думку щодо цього Олег Жданов висловив в ефірі телеканалу "24 канал".

Ця зброя здатна змінити хід війни – як її отримати Україні

Ракети ATACMS. Фото: з відкритих джерел

"Навіть якщо ми зобов'язуємося не застосовувати територію Росії, ATACMS дасть нам можливість уздовж українсько-російського кордону всі залізничні та автомобільні переходи сміливо знищити, тим самим знекровити угруповання російських військ", — зазначив Олег Жданов.

На його думку, для Росії велике значення має залізниця, якою противник постачає на фронт військову техніку, боєприпаси, паливо. Без своєчасної доставки всього цього неможливо лише наступати, а й обороняться.

Жданов вважає, що боєздатність російських військ знизиться просто кардинально, якщо Росія втратить в Україні контроль за залізницею на тимчасово окупованих територіях.

Військовий експерт Сергій Згурець вважає, що Україна має рішучіше просити США про постачання ракет ATACMS, якщо з'ясується, що Росія таки отримала від Ірану балістичні ракети. В інтерв'ю УНІАН експерт зазначив, що питання знищення пускових установок на території противника знову порушить питання про ракети ATACMS.

"Ситуація із підняттям рівня терористичної загрози має супроводжуватись адекватним рівнем протидії. У цьому сенсі ATACMS з функцією удару по місцях базування російських чи іранських пускових біля Росії може бути елементом переговорів із американцями. Зокрема, що вони будуть використовуватись, у тому числі для цих завдань", — зазначив Згурець.

За його словами, для України питання отримання ракет повітряного базування та комплексів ППО має стати першочерговим.

Читайте також на порталі "Коментарі" — стати членом ЄС через 2 роки: чи це вдасться Україні – від чого залежить така перспектива.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини