Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ця зброя була потрібна, як повітря. І вона вже в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Ця зброя була потрібна, як повітря. І вона вже в Україні

Сучасні системи ППО прибули в Україну.

8 листопада 2022, 12:39 comments1871
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що Україна отримала довгоочікувані системи NASAMS, на які чекала шість місяців. Саме цей зенітно-ракетний комплекс (ЗРК) зможе покращити повітряний захист українських міст та сіл. Про приїзд сучасних комплексів Резніков повідомив на своїй сторінці в Twitter.

Ця зброя була потрібна, як повітря. І вона вже в Україні

Протиракетний комплекс NASAMS. Фото: з відкритих джерел

Перші повідомлення про можливий приїзд зенітно-ракетного комплексу NASAMS з’явились в кінці жовтня. Тоді президент компанії Raytheon Грег Хейз повідомив, що скоро буде можливим постачання систем NASAMS в Україну. За його словами Україна отримає два ЗРК NASAMS.

Тепер офіційно приїзд систем NASAMS підтвердив міністр оборони України. Окрім того, Олексій Резніков повідомив, що Україна отримала системи Aspide. Завдяки такій військовій техніці небо над Україною буде безпечнішим, написав Резніков та подякував США, Іспанії та Норвегії.

NASAMS – це сучасна і цінна зброя для України. У той час як пускові установки HIMARS є наступальною зброєю, NASAMS є системою ППО середньої дальності. Ці ЗРК можуть захищати український повітряний простір від безпілотників, гелікоптерів, літаків та балістичних ракет в радіусі 30 км.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що попри заяви Кремля про знищення кількох систем HIMARS, американський чиновник заперечив ці слова та повідомив, що усі 20 одиниць військової техніки досі працюють в Україні.

Також "Коментарі" писали про президента Франції Еммануеля Макрона, який вважає, що Україна та Росія мають сісти за стіл переговорів. Однак французький політик додав, що час і умови переговорів має визначити українська влада.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини