Головна Новини Суспільство Війна з Росією Cкільки українців залишається у російському полоні та як з них знущаються окупанти
commentss НОВИНИ Всі новини

Cкільки українців залишається у російському полоні та як з них знущаються окупанти

Росія утримує у полоні близько 2,5 тисяч українців

25 вересня 2022, 16:51
Поділіться публікацією:

Російська армія тримає у себе в полоні не тільки військових, але цивільних українців, зокрема й військових. Так, за словами віцепрем'єр-міністра — міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, наразі в заручних окупантів є близько двох з половиною тисяч громадян України. Таку заяву високопосадовиця зробила під час інтерв'ю для  BBC News Україна.

Cкільки українців залишається у російському полоні та як з них знущаються окупанти

Ірина Верещук (фото з відкритих джерел)

"Люди залишаються в полоні, і найгірше — там залишаються цивільні.  Ми говоримо про 2,5 тисячі полонених. Вже декілька обмінів поспіль цивільних не відпускають. Треба ставити питання руба і вимагати відпускати цивільних. Цивільні мають бути повернені, а не обмінені", — розповіла Верещук.

Окрім цього, вона наголосила, що в полоні є дуже багато українських жінок. А РФ повернули тільки декількох з них. Крім того, окупанти дуже жахливо з ними поводяться.

"Якщо врахувати, що з "Азовсталі" вийшла 131 жінка, то уявіть собі, скільки жінок у неволі. Вони знущаються, вони б'ють наших жінок, вони тортурують наших жінок. Світ не має мовчки дивитися і спостерігати, коли вбивають наших жінок в тюрмі ", — заявила посадовиця.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про нові погрози Лаврова. Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров під час Генасамблеї ООН заявив, що всі російські закони та доктрини, включаючи ядерну, будуть поширюватися і на приєднані через фейкові "референдуми" території України у разі їх закріплення в Конституції Росії. Крім того, традиційно обрушився з нападками на Захід і підкреслив, що чим довше Київ відмовляється від переговорів, тим важче буде домовлятися.

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Дадон

26 вересня 2022, 05:41

Полная брехня.


Новини