Головна Новини Суспільство Війна з Росією Цілі "спецоперації" змінюються: що означає нова заява Лаврова - як відповість Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Цілі "спецоперації" змінюються: що означає нова заява Лаврова - як відповість Україна

Експерти відзначають, що заява Лаврова зовсім нічого не змінює, а змінює інформація, яка надходить з фронту.

20 липня 2022, 16:50 comments1698
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що географія завдань так званої "спецоперації" в Україні змінилася і нібито вийшла за межі так званих "ДНР" та "ЛНР" (адмінкордону Донецької та Луганської областей). Він також пригрозив Заходу "справжньою війною" через активне постачання в Україну сучасного озброєння. Експерти проаналізували ці заяви спеціально для видання "Коментарі".

Цілі "спецоперації" змінюються: що означає нова заява Лаврова - як відповість Україна

Сергій Лавров. Фото: з відкритих джерел

Лавров підводить базу під те, щоб визнати частиною російської території захоплені території Херсонської, Харківської та Запорізької областей

Директор Інституту світової політики, політичний експерт, автор книги "Гібридна війна" Євген Магда зазначає:

"Коментарі російського вищого політичного та дипломатичного керівництва щодо війни в Україні, яку вони називають "спеціальною військовою операцією" – це тема більше для психологів та психоаналітиків, ніж для політологів. Але в цьому випадку Лавров підводить базу під те, щоб визнати частиною російської території захоплені військовослужбовцями РФ території Херсонської, Харківської та Запорізької областей. Це абсолютно очевидно, оскільки після 24 лютого завдання росіян полягало у захопленні якомога більшої кількості української землі та знищенні України як держави. Лише отримавши жорстку відсіч, вони суттєво змінили свою риторику. І зараз заявляють уже про те, що географія їхніх дій вийшла за межі Донецької та Луганської областей.

Експерт наголошує, що Луганську область росіянам та підконтрольним їм бойовикам т.зв. "Л-ДНР" майже вдалося захопити лише знищивши практично всі населені пункти, які знаходилися на підконтрольній Україні території.

"Зараз окупанти намагаються повторити те саме з Донецькою областю (де зробити це буде набагато складніше, тому що ЗСУ на даний момент краще озброєні), – пояснює Євген Магда. – Коментуючи Лаврова, завжди хочеться нагадати, що міністра закордонних справ фашистської Німеччини Йоахіма фон Рібентропа повісили. Не виключаю, що подібна доля чекає і на нинішнього главу російського МЗС".

Україні не слід рефлексувати на заяви ворога, треба знищувати його діями

Політтехнолог, боєць ЗСУ Петро Охотін вважає, що нічого нового Лавров не сказав.

"Це слабка спроба повернути російський наратив у розбитий українськими ЗСУ дискурс про "денацифікацію" та "мілітаризацію". Україні не слід рефлексувати на заяви ворога, треба знищувати його діями", – впевнений експерт.

За словами Петра Охотіна, після 24 лютого нас мають цікавити не заяви російської дипломатії, а оперативна ситуація з фронту та аналітика з економіки та розвідданих.

"Лавров як джерело інформації зникло для нас з першою російською ракетою, випущеною по Україні", — констатує політтехнолог.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Путін назвав причину, чому він не зустрінеться із Зеленським.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини