Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому ЗСУ не можуть зупинити просування росіян: яку ціну платить ворог за своє просування
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому ЗСУ не можуть зупинити просування росіян: яку ціну платить ворог за своє просування

Росіяни продовжують втілювати свій план з "повернення втраченого"

2 серпня 2024, 10:10 comments1136
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що прориву фронту немає і ЗСУ продовжують тримати оборону, повільно лінія фронту таки прогинається. Зокрема про це свідчать щоденні зведення аналітиків DeepState. Чому ЗСУ не можуть зупинити просування росіян? Яка ціна такого просування для агресора? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

Чому ЗСУ не можуть зупинити просування росіян: яку ціну платить ворог за своє просування

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

За липень на фронті російські окупанти мали високий рівень втрат особового складу

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко в ефірі телемарафону зазначив, що за рік російські окупанти на Покровському напрямку просунулися на 21 км, але при цьому втратили величезну кількість особового складу і техніки.

Експерт зазначив, що кожного місяця російські окупаційні війська втрачають велику кількість ресурсу – людського та механізованого. За його словами, до кінця 2024 року буде зберігатися така тенденція, бо необхідно максимально виснажити ворожі війська. 

Коваленко зазначає, що оскільки наші війська перебувають в обороні, то їм доводиться інколи залишати свої позиції, щоб відійти на більш вигідні, звідки можуть наносити більше ураження ворожим підрозділам. 

Експерт зазначає, що за липень на фронті російські окупанти мали високий рівень втрат особового складу — 35680 осіб. 

"Є дуже високий показник втрат ствольної артилерії –  1520 одиниць.  Це абсолютний рекорд втрати артилерії, що свідчить про високий рівень саме контрбатарейної боротьби, яку реалізують Сили оборони. Є дуже високий показник втрати автомобільнного  транспорту -2103 одиниці. Це пов’язано з тим, що росіяни все менше починають використовувати броньовану техніку, а пересуваються на техніці цивільного використання – "буханки", УАЗики, автозаки, гольф- кари і навіть мотоцикли",- наголосив Коваленко. 

При цьому експерт додав, що ворогу не вистачає броньової техніки. Крім того в липні ворог втратив 265 одиниць спецтехніки, що є серйозним ударом по інженерних військах, яких, по суті,  вже не існує у противника.

Нам все ще не вистачає людей на фронті

Військовий експерт Павло Нарожний в інтерв’ю "РБК-Україна" зазначив, що є три причини, чому українська армія зараз не може зупинити просування окупантів на фронті.

На думку експерта, найперший і найбільший фактор – це нестача людей.

Друга причина, зауважив Нарожий, — це перевага противника в авіації. Ворог застосовує велику кількість КАБів, йдуть постійні обстріли по лінії зіткнення, удари по позиціях, техніці, а дати достатню відповідь на все це, як зауважує Нарожний, "в нас поки що немає чим". Зокрема, через відсутність літаків F-16 та ЗРК Patriot у достатній кількості.

Третя проблема, на думку експерта, — це повільне надходження зброї від союзників. 

"З великою імовірністю тим недоукомплектованим бригадам, про які раніше говорив президент Володимир Зеленський, не вистачає бронетехніки, яка потрібна саме для стримування наступу ворога, для знищення особового складу, техніки окупантів. Сюди ж і артилерія та боєприпаси відносяться", — наголосив Нарожний.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чого чекати на фронті протягом найближчих місяців: коли закриється "вікно можливостей".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини