Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому Захід не передає Україні системи ППО. Стала відома причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Захід не передає Україні системи ППО. Стала відома причина

Країни Заходу стали більш адекватно оцінювати загрозу, яка йде від країни-агресора Росії, тому не поспішають передавати Україні системи ППО, оскільки хочуть бути самі більш захищені, сказав в ефірі 24 каналу політолог Валерій Клочок

29 квітня 2024, 19:50 comments2964
Поділіться публікацією:

Україна надзвичайно потребує систем протиповітряної оборони, і регулярно просить партнерів, саме про системи ППО. Проте, вони не поспішають давати Києву те, що допомогло б убезпечити країну від російських ракетних ударів та хоча б якось закрити небо.

Чому Захід не передає Україні системи ППО. Стала відома причина

ЗРК Patriot

Як вважає Валерій Клочок, Захід починає краще розуміти загрозу, яка йде від Росії, і намагається покращити власну безпеку і перестрахуватися. Саме тому ЗРК Patriot, вони залишають у себе, вважає експерт.

При цьому політолог каже, що ситуація на Заході змінилася. Раніше лідери європейських країн недооцінювали загрозу, яка йде від країни-терориста Росії, тепер же вони навпаки, переоцінюють цю загрозу. Саме тому, додає він, на Заході вважають, що їм краще притримати системи протиповітряної оборони для себе, щоб у разі необхідності мати захист.

Проте, додає Клочок, президент Франції Еммануель Макрон просуває ідею про те, що Україні треба допомогти, щоб війна не прийшла у Польщу та Румунію. Експерт не виключає, що, якщо агресор підійде до кордонів цих країн, то загрози для безпеки Європи будуть настільки серйозними, що тоді вона дасть Україні все необхідне.

При цьому політолог підкреслив, що до цього часу країна-терорист буде нищити критичну та цивільну інфраструктуру в Україні. За його словами, тут Київ нічого вдіяти не може, адже країна не вистачає систем протиповітряної оборони.

Окрім того, Клочок вважає, що Силам оборони необхідно передавати системи протиповітряної оборони для того, аби вони якомога швидше знекровлювала можливості російського ВПК, знищуючи ракетний потенціал окупантів.

"Складний процес, але він рухається",
— підкреслив експерт і додав, що він вірить в те, що системи протиповітряної оборони будуть надані Україні, бо цим питанням зайнялися в Німеччині.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що нещодавно питання передачі систем ППО на зустрічі з Ентоні Блінкеном обговорив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини