Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому Захід не хоче поразки РФ у війні: посол Латвії зробив сенсаційне зізнання
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Захід не хоче поразки РФ у війні: посол Латвії зробив сенсаційне зізнання

Головний фактор, який стримує Захід від того, щоб передати всю потрібну зброю для перемоги Києва у війні полягає в тому, що Москва має ядерну зброю

4 червня 2024, 12:30 comments2598
Поділіться публікацією:

Захід дійсно має побоювання і тому час від часу лунають голоси, що війну в Україні потрібно завершувати, але не черга поразка РФ. Як передає портал "Коментарі", посол Латвії в Україні Ілгварс Клява пояснив, звідки беруться ці побоювання Заходу.

Чому Захід не хоче поразки РФ у війні: посол Латвії зробив сенсаційне зізнання

Посол Латвії в Україні Ілгварс Клява. Фото: із відкритих джерел

Дипломат зазначив, перш за все, йдеться про побоювання щодо стратегічної стабільності щодо ядерної зброї.

"Питання в тому, якою мірою станеться занепад Росії, коли росіяни програють війну. І що буде з російським ядерним арсеналом... Я маю на увазі, що, якщо буде кілька Росій, озброєних ядерною зброєю, це може здатися кошмаром для багатьох людей в усьому світі: яких угод вони зобов'язані дотримуватися, чи є якісь угоди, які вони слідуватимуть у плані ядерної зброї, або вони просто стрілятимуть їм за своєю волею в когось", — зазначив Клява.

Крім того, наголосив він, існує ще й геополітичний аспект. Весь медіапростір України наповнений цим: як це працює, хто що виграє, хто що втрачає та яка нова ситуація.

"Ми, звісно, у процесі. Головне, Україну ні в чому не можна звинувачувати. Україна не розпочинала цю війну. Росіяни почали, Путін розпочав цю війну. Тому вся вина за те, що б не трапилося, я маю на увазі, за яких умов Росія програє війну і що згодом станеться – винен Путін, а не Україна. Це очевидна відправна точка. Росіяни розпочали цю війну, тому їм доведеться заплатити за це та за наслідки цієї війни", — зазначив посол.

Також він додав, що позиція Латвії щодо можливості завдавати ударів по російським агресорам західною зброєю є чіткою: це законна мета України. Латвія вважає, що якщо країна Росія перебуває у стані війни з країною Україна, то якщо на території РФ є законна військова мета, вона може бути вражена.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Норвегії розповіли, скільки часу залишилося у НАТО для підготовки війни з РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини