Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому Захід досі не дозволяє бити вглиб РФ: коли ця позиція зміниться
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Захід досі не дозволяє бити вглиб РФ: коли ця позиція зміниться

Союзники України досі не мають чіткої стратегії щодо Росії, саме тому вони досі не дозволяють бити західною зброєю вглиб РФ

21 серпня 2024, 15:33
Поділіться публікацією:

Західні партнери України досі не мають чіткої стратегії щодо Росії, вагаючись між так званим контролем ескалації та рішучішими діями. Це, зокрема, впливає на їхнє рішення щодо надання Україні дозволу використовувати далекобійну зброю для ударів по військових об'єктах на території РФ, сказав в ефірі Freedom доктор політичних наук Ігор Петренко.

Чому Захід досі не дозволяє бити вглиб РФ: коли ця позиція зміниться

США і РФ

“Західні партнери до кінця не знають, як діяти, як бути в Російській Федерації. Тобто яку стратегію необхідно реалізувати: або це питання контрольованої ескалації, про яке говорить Салліван (радник президента США з нацбезпеки), і тоді, безумовно, потрібно відтягувати це рішення. Або це все-таки більш рішучі дії, і, можливо, тут дії України в Курській області могли б їх надихнути”, — говорить експерт.

На думку політолога, рішення щодо надання Україні дозволу на використання далекобійної західної зброї на території РФ залежить від офіційного переговорного процесу. Він нагадав, що Україна готує другий Саміт миру, на якому очікується участь Росії. Залежно від того, наскільки деструктивною буде позиція РФ, Захід може вдатися до певних дій для стимулювання її до мирних переговорів. При цьому Петренко вважає, якщо Росія відмовиться від участі або продемонструє крайній деструктивізм, Захід може надати Україні дозвіл на використання озброєння та посилити підтримку.

Крім того, надання Україні дозволу завдавати ударів по військових об'єктах у РФ за допомогою далекобійної зброї може залежати від внутрішньополітичних процесів у США, вважає експерт.

"Очевидно, залежно від розгортання виборчої кампанії теж матиме вплив на те, чи будуть готові США взяти на себе лідерство в цьому питанні. А їхнє лідерство дуже важливе. Якщо США дадуть такий дозвіл, то очевидно, що особливих аргументів відмовлятися в інших партнерів України вже не буде”, — підсумував Петренко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, чому США не дозволяють Україні бити вглиб Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини