Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому втікають з фронту: офіцер назвав найпоширеніші причини дезертирства
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому втікають з фронту: офіцер назвав найпоширеніші причини дезертирства

Найчастіше дезертирують військові бойових підрозділів

19 липня 2024, 22:49 comments7190
Поділіться публікацією:

Українські військовослужбовці найчастіше самовільно залишають військові частини не через страх померти, а через перевтому, конфлікти з командуванням та сімейні проблеми, розповів лейтенант ЗСУ Микола Мельник.

Чому втікають з фронту: офіцер назвав найпоширеніші причини дезертирства

У ЗСУ тисячі випадків дезертирства. Фото з відкритих джерел

"У СЗЧ йдуть в основному солдати і сержанти з бойових підрозділів. Причини в усіх різні: когось дістало рік сидіти без ротації, хтось посварився з командиром, у когось жінка влаштувала  черговий скандал. Остання причина — це 4/5 всіх випадків. Але, як я зазначив, мотивація "боюсь вмирати" — не є первинною. Відповідно, є сенс боротися за розум і серце солдата та його родини. Психологи мають виконувати функції не просто гарних хлопчиків і дівчат у штабі, а щоденно працювати з особовим складом та їхніми родинами. Саме відчуття несправедливості та незахищеності тилу змушує солдати вчиняти ганебний злочин", — заявив Микола Мельник.

За словами офіцера ЗСУ, втеча солдатів з фронту — це величезна проблема для армії, яка стає все більш жахливою.

Військовий зазначив, що у 2022 році за СЗЧ було порушено близько 6 тисяч кримінальних проваджень, у 2023 році — близько 15 тисяч, а за першу половину 2024 року вже порушено близько 14 тисяч проваджень.

"Офіцери морально-психологічного забезпечення не справляться, оскільки через тиск паперової армії вони виконують функції діловодів та рідко можуть підняти голову, щоб поговорити з солдатом про патріотизм. Та й, взагалі, небагато хто з них елементарно вміє говорити про такі речі", — зауважив офіцер ЗСУ.

А тому, додав він, керівництво Сухопутних військ має якнайшвидше зайнятися вирішенням дуже складної ситуації з особовим складом піхоти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини