Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому всередині НАТО здивовані заявою Макрона: у чому загроза для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому всередині НАТО здивовані заявою Макрона: у чому загроза для України

За інформацією The Times, заява Макрона про відправку військ до України підірвала солідарність НАТО

11 березня 2024, 11:05
Поділіться публікацією:

Нещодавно президент Франції Еммануель Макрон запропонував Заходу не відкидати можливості відправлення військ на підтримку України. Така пропозиція викликала не лише здивування, а й заперечення від союзників країни щодо НАТО. Крім того, лідер Франції завуальовано розкритикував Німеччину за "боягузливу" позицію, що викликало "запеклу" реакцію Берліна, напругу у франко-німецьких відносинах і підірвало солідарність Альянсу під час війни РФ в Україні. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Times.

Чому всередині НАТО здивовані заявою Макрона: у чому загроза для України

Еммануель Макрон. Фото з відкритих джерел

Автори матеріалу зазначають, що позиція Макрона різко змінилася, адже на початку повномасштабного вторгнення він наполягав на продовженні переговорів. Крім того, тоді він закликав не "принижувати" РФ та пропонував "гарантії" безпеки для країни.

"Це відповідало голлістському уявленню про те, що Франція може стати мостом між Росією та Заходом і має відігравати власну, незалежну від Вашингтона роль у відносинах між Сходом і Заходом. Але внутрішня політика вимагала змін. Намагаючись зберегти свій авторитет на батьківщині, Макрон вирішив атакувати проросійську позицію свого головного політичного суперника – Національного об'єднання Марін Ле Пен”, – йдеться у статті.

У виданні додають, що нещодавно Макрон також звинуватив Німеччину у безхребетності. Після цього помічник канцлера Олафа Шольца засумнівався у зобов'язаннях країни для Франції.

У The Times зазначають, що такі публічні звинувачення є найнижчою точкою у відносинах між Німеччиною та Францією, які були основою безпеки Європи протягом 60 років.

"Війна почала роз'їдати солідарність НАТО, оскільки витрати на підтримку України просочуються у внутрішню політику Європи, втома від війни, яка здається непереможною, породжує цинізм виборців, а життєво необхідна американська допомога застрягла в Конгресі. Британія також опинилася в цих лавах, оскільки в Уайтхоллі Якщо Захід хоче протистояти російській агресії, необхідно припинити показуху в столицях НАТО", — підсумували автори матеріалу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що починає усвідомлювати Європа: чи є перспектива збільшення допомоги Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини