Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому в Україні почастішали повітряні тривоги – що задумали росіяни
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому в Україні почастішали повітряні тривоги – що задумали росіяни

За оцінками аналітиків, окупанти можуть випустити "Кинджали", не чекаючи необхідної для масованої атаки кількості ракет

16 березня 2023, 09:00 comments4920
Поділіться публікацією:

Останнім часом в Україні почали частіше лунати сигнали повітряної тривоги. При цьому росіяни піднімають у небо авіацію, імітуючи пуск ракет. Чому країна-агресор вирішила поміняти тактику та почала залякувати українців? Чому сигналів про тривогу побільшало? Видання "Коментарі" зібрало думки експертів.

Чому в Україні почастішали повітряні тривоги – що задумали росіяни

Повітряна тривога. Фото: із відкритих джерел

Є три причини, чому сигнал про повітряну тривогу став звучати частіше

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив, що є, як мінімум, три причини повітряних тривог, що почастішали.

За словами експерта, перша причина – психологічний чинник. Окупанти вважають, що чим частіше в Україні лунає сигнал про повітряну тривогу, тим частіше українців охоплюють панічні настрої, адже люди живуть у страху, не можуть спокійно займатися своїми повсякденними справами. Друга причина – росіяни намагаються такими хибними ударами по Україні зрозуміти, де знаходяться кошти ППО, щоб потім завдати по них удару. Третя причина – спроба військових показувати Кремлю хорошу статистику завданих Україні збитків.

"Ось ці злети МіГів та іншої авіації використовуються для статистики російського командування, яке потім звітує перед російським диктатором Володимиром Путіним та перед Кремлем. Вони ж не кажуть, що літак злетів, вони кажуть, що випустили ракету", – наголосив Мусієнко.

Росіяни збирають ракети для масованої атаки

У свою чергу інший експерт, військовий льотчик-інструктор Роман Світан зазначає, що активізація російської авіації може свідчити про кілька обставин.

Експерт звернув увагу на той факт, що останнім часом російські винищувачі злітають із аеродрому поблизу Нижнього Новгорода, виконуючи небойові завдання.

"Це контрольно-тренувальні польоти, можливо, йде навчання молодняку. Тобто стандартна робота будь-якого авіаційного полку", – пояснив Роман Світан.

Він також зазначив, що після кожного зльоту російського МіГ-31 практично у всіх регіонах України вмикають сигнал повітряної тривоги. Інакше не можна, тому що ці літаки є потенційними носіями ракет "Кинжал".

Світан вважає, що сьогодні росіяни не мають необхідної кількості ракет для дійсно масованої атаки, ось вони і збирають їх.

"Їм (Ред. — росіянам) потрібно близько 50 ракет. Але обстріли іншими ракетами можуть здійснити раніше. Наприклад, випустити 6 "Кинджалів", не чекаючи певної дати. Хоч завтра", — розповів Світан.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на що чекати від зустрічі Путіна з олігархами – чому вона знадобилася саме зараз.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини