Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому в РФ не згадували про річницю вторгнення: у США пояснили побоювання Кремля
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому в РФ не згадували про річницю вторгнення: у США пояснили побоювання Кремля

Експерти ISW вважають, що в Росії влада та ЗМІ не згадували про річницю вторгнення, щоб приховати провал

26 лютого 2024, 08:25
Поділіться публікацією:

Незважаючи на пафосні промови російських пропагандистів та спікерів Кремля за два роки повномасштабного вторгнення російських військ в Україну Путіну так і не вдалося досягти поставленої мети. Більше того, авантюра, яку він затіяв перед 24 лютого 2022 року закінчилася провалом і великою трагедією для Росії. Тому для того, щоб не привертати увагу до невдач у досягненні заявлених стратегічних цілей в Україні та реалізації менших цілей – захоплення всієї Луганської та Донецької областей, а також до значних втрат особового складу в Росії офіційні особи та державні ЗМІ утрималися від коментарів щодо другої річниці. початку повномасштабного вторгнення. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в огляді Інститут вивчення війни.

Чому в РФ не згадували про річницю вторгнення: у США пояснили побоювання Кремля

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Американські експерти зазначають, що недавнє російське опитування громадської думки показало, що настрої росіян щодо війни в Україні в основному залишаються незмінними протягом останніх місяців і що більшість росіян здебільшого апатичні до війни, хоча не підтримують другої хвилі мобілізації.

В ISW зазначають, що російський президент Володимир Путін та російські чиновники, ймовірно, утрималися від висвітлення другої річниці повномасштабного вторгнення Росії, намагаючись зберегти громадську апатію до війни, що частково дозволяє російським чиновникам продовжувати війну без значної суспільної реакції.

Експерти продовжують оцінювати, що Путін, швидше за все, усвідомлює, що друга хвиля мобілізації буде загалом непопулярною, і стурбований тим, що такий захід викликає широке невдоволення. Однак Путін може менше турбуватися про суспільні настрої після свого переобрання у березні 2024 року та вирішить, що потреби Росії у формуванні збройних сил переважують ризики широкого внутрішнього невдоволення.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Володимир Зеленський звернувся до українців у річницю великої війни: що сказав про її завершення та мир.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини