Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому Україні треба мобілізувати 500 тисяч чоловік, а не 300: ветеран пояснив позицію військових
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Україні треба мобілізувати 500 тисяч чоловік, а не 300: ветеран пояснив позицію військових

За словами Євгена Дикого, в РФ за півтора року зібрали близько 1,3 млн нових військових.

4 квітня 2024, 22:15
Поділіться публікацією:

Дискусії про те, що Україні більш непотрібно мобілізувати  півмільйона громадян – не відповідають дійсності, сказав військовий аналітик, ветеран АТО Євген Дикий під час ефіру на  Апостроф TV.
"Я хочу, щоб кожна людина, яка каже, що нам непотрібно півмільйона – щоб вона поїхала в окоп і сказала це хлопцям в обличчя. Я не знаю, кому не треба мобілізовувати півмільйона. Адже нам треба, щоб армія могла нас захистити від цього нового наступу", –  продовжив  експерт.

Чому Україні треба мобілізувати 500 тисяч чоловік, а не 300: ветеран пояснив позицію військових

Мобілізація в Україні (фото з відкритих джерел)

Як стверджує військовий аналітик, протягом повномасштабної війни Росія активно збільшує мобілізаційний резерв, тоді як в Україні відстають від необхідних показників. 

"Весна 2022 року – у нас до лав ЗСУ стає 700 тис. людей, майже всі добровольці однією хвилею. Ми переламуємо хід війни, починаємо перемагати. Осінь 2022 – у відповідь на це РФ проводить першу хвилю мобілізації, 450 тис. за одну хвилю. Далі весь 2023 рік вони набирають людей на контракт, за рік вони набрали близько 550 тис. Разом це мільйон, зараз вони планують мобілізувати ще 300 тис. Вони 1,3 млн доливають за ці півтора року, а ми майже не поповнюємося", – зазначив ветеран АТО. 

Дикий  продовжив, що те поповнення, яке нині поповнює  українську армію – є меншим за втрати Сил оборони. Не говорячи вже про створення нових підрозділів. 

"Зараз фронт якось тримається. І для мене диво, як це відбувається. Адже на деяких ділянках фронту співвідношення сил 10 до 1. І нам у такій ситуації не треба півмільйона? Якби у нас ще була технологічна різниця, як, наприклад, у Заходу із Талібаном чи хуситами. Але всім очевидно, що у нас з Росією все на одному рівні, ми воюємо однаковою зброєю. Тому кількість людей має бути співставна", – сказав  експерт.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, чи витримає Україна новий наступ окупантів

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини