Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому Україні катастрофічно не вистачає допомоги від Заходу: ЗМІ дізналися справжню причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Україні катастрофічно не вистачає допомоги від Заходу: ЗМІ дізналися справжню причину

За інформацією The Daily Telegraph, на Заході уряди надто звикли витрачати всі гроші на соціалку, а військові витрати все ще їм здаються непотрібними.

6 квітня 2024, 15:30 comments5094
Поділіться публікацією:

Захід не здатний задовольнити потреби України у зброї через недостатні обсяги її виробництва, і збільшувати витрати на зброю європейці досі не готові. Як передає портал "Коментарі", про це пише британське видання The Daily Telegraph.

Чому Україні катастрофічно не вистачає допомоги від Заходу: ЗМІ дізналися справжню причину

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

"Багато людей дивуватиметься, як таке може бути. Артилерійські снаряди — річ не дорога. Україні потрібно всього 10 тисяч снарядів на день, щоб стримати окупантів. У випадку зі снарядами проблема не в грошах, а у відсутності виробничих потужностей", — йдеться в публікації.

У статті наголошується, що навіть потужний ВПК Сполучених штатів здатний виробляти лише 28 000 снарядів калібру 155 мм на місяць – менше 10% того, що потрібно Україні – і це з цілодобовою роботою заводів.

Журналісти зазначають, що Захід не готовий збільшувати витрати на військове виробництво і вважає за краще продовжувати витрачати державний бюджет на соціальні програми. Тому незважаючи на те, що російська економіка є мізерною в порівнянні з сукупним ВВП країн НАТО, російське військове виробництво зростає, а російська армія набуває безцінного досвіду сучасної повномасштабної війни.

"Як показує ситуація зі 155-мм снарядами, починати готуватися вже пізно, коли війна почалася. Нам потрібно набратися твердості і перестати вважати, що завданням уряду є надання нам соціальної допомоги та хороших робочих місць, що добре оплачуються. дбати про оборону нації", — йдеться у публікації.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому Захід допустив війну: що не так з підтримкою України. Експерти детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини