Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому українці зневірюються у ЗСУ: пояснення експерта
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому українці зневірюються у ЗСУ: пояснення експерта

Результати соцопитування показали падіння підтримки ЗСУ

6 квітня 2024, 18:35
Поділіться публікацією:

За два роки повномасштабного російського вторгнення рівень підтримки Збройних сил громадянами України впав на 15%, що, вочевидь, пов'язано з непопулярними діями працівників Територіальних центрів комплектування, вважає політтехнолог Олег Постернак.

Чому українці зневірюються у ЗСУ: пояснення експерта

Більшість українців продовжують вірити у ЗСУ. Фото з відкритих джерел

"Цікаво, що зменшився рівень цілковитого схвалення дій ЗСУ. Якщо два роки назад цілком схвалювали дії ЗСУ 92% українців, то зараз — 77%. Тобто, зменшення за два роки склало 15%. Моя версія — це вплив агресивних дій ТЦК та поширення відповідних відео у телеграм-каналах. На авторитет ЗСУ деякі українців переносять негативний шлейф від працівників ТЦК, які в такому же однострою, як і інші підрозділи ЗСУ", — написав він у соцмережі.

Коментуючи результати дослідження соціологічної групи "Рейтинг", експерт також зауважив, що немає особливих змін у геополітичних орієнтаціях українців., а 88% громадян продовжують вірити, що Україна переможе у війні з РФ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай посилює підтримку військово-промислового комплексу Росії, що створює проблеми не лише Україні, але й несе загрози Заходу. Ентоні Блінкен розповів союзникам, що допомога Китаю Москві досягає таких масштабів, які "викликають занепокоєння". Китай надає Росії певні інструменти та ресурсів, а також проводить технічні експертизи.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що винищувачі F-16 не зможуть кардинально змінити ситуацію на полі бою в Україні. "Той факт, що країни НАТО постачають F-16, а також навчають пілотів і постачають озброєння для F-16, є ще одним прикладом значної військової підтримки України з боку союзників по НАТО. Але жодна система не змінить ситуацію на полі бою. Це не срібна куля, яка може змінити військовий конфлікт", — сказав Єнс Столтенберг. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

6 квітня 2024, 17:52

Військкомати стали не тільки центром корупції, а й інструментом переслідування і залякування на замовлення, наприклад, СБУ. відіграє роль зневіра у обраному шляху. 1 Головний спонсор юдейсько-путинської кризи здувся на 1,5 року раніше. а які були обіцянки. 2 Якесь не те майбутнє ми отримали завдяки нацпам'яті. 3 Вже через півроку, з приходом Трампа і республіканців, все поміняється. Взуті у бандерівське лахміття відсталі, раптом дізнаються, що Земля кругла. Будуть ламати перенасичені гаслами і злобою на весь світ голови: як це люди ходять вниз головою? Чому ріки озера моря та й підроблена горілка не проливаються? Вся свідомість Свідомих посиплеться!


Новини