Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому Україна знищила стратегію Кремля для війни з НАТО – що сталося у Києві
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Україна знищила стратегію Кремля для війни з НАТО – що сталося у Києві

РФ використала велику кількість "Кинджалів" і не досягла успіху

17 травня 2023, 09:37 comments1182
Поділіться публікацією:

Новини про те, що Україна тепер має засоби, якими виходить збивати ракети "Кинджал" стали справжнім шоком для росіян. Чому це так? І що показали недавні ракетні атаки противника? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

Чому Україна знищила стратегію Кремля для війни з НАТО – що сталося у Києві

Літаки. Фото: із відкритих джерел

Збиті 6 "Кинджалів" – історична подія

Військовий оглядач Кирило Данильченко в Facebook висловив думку, що знищення відразу 6 гіперзвукових ракет "Кинджал" за допомогою ЗРК Patriot в небі над Києвом руйнує всю російську стратегію, придуману для гіпотетичного конфлікту з НАТО.

"Збиті 6 "Кинджалів" – історична подія. Адже одиничний можна збити lucky shot, але перехоплення групового залпу це вже діюча система", – вважає експерт.

Данильченко зазначає, що вся суть "Кинджалів" полягала в гарантованій поразці мети незалежно від того, наскільки щільна система ППО у противника. Однак тепер з'ясувалося, що "Кинджали" не лише не гарантують прорив ворожої ППО, а й самі практично гарантовано збиваються.

Більше того, протистояти "Кинджалам" здатні саме комплекси Patriot, які є у США та їхніх союзників у великій кількості. Експерт вважає, що це руйнує всю російську стратегію, вигадану на випадок війни з НАТО.

У свою чергу, Захід переконався, що військову загрозу від Росії можна відносно безпечно купірувати.

Росія вперше використала "Кинджал" для здійснення масової атаки

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець в ефірі телеканалу "Еспресо" заявив, що у небі над Києвом сталася історична подія.

За словами військового експерта, це вперше, коли Росія використовувала "Кинджал" для масової атаки. Попри старання ворога, ЗРК Patriot показав себе дуже ефективно.

"Було ще 3 ракети, які запускалися з С-400 або з "Іскандер-М", який так само може нести "Кинджал". Ворог у короткій атаці використав усі наявні можливості. Саме "Кинджал" вважається найбільш складною метою. Робота ЗРК Patriot була надзвичайно ефективною", — зазначив Згурець.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що може наблизити падіння путінського режиму – чи річ у Путіні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Бог

17 травня 2023, 08:57

Ну ржачка с укропитеков.Кинжалы запускают с МиГ-31, которых в Б4лоруссии столько нет.И используют в крахних случаях.И скорость Кинжала при вертикальном заходе на цель с высот в 40км около 2,5км/сек, а скорость ракет патриотов около 1км/сек.Так что укродетишки-мечтайте дальше.Но лучше повзрослеть и мыслить реально.


Новини