Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому танки Challenger і БМП Marder не пішли в наступ - чи може фронт посипатися
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому танки Challenger і БМП Marder не пішли в наступ - чи може фронт посипатися

Сили оборони можуть взяти ворога в оточення

14 червня 2023, 09:05 comments3464
Поділіться публікацією:

Якщо раніше в мережі активно обговорювали тему майбутнього контрнаступу ЗСУ, то тепер обговорення помітно активізувалося, адже вже є предметно, що обговорювати – ЗСУ демонструють контрнаступальні операції, хоч багато в чому й не так, як багато хто собі уявляв. Чому ЗСУ поки що не йдуть масовано в атаку? У якому разі фронт може посипатись? Що має статися? Видання "Коментарі" розбиралося у цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

Чому танки Challenger і БМП Marder не пішли в наступ - чи може фронт посипатися

Танки Challenger. Фото: із відкритих джерел

Поки що не було кадрів, де б показувалася участь британських танків Challenger 2 у нинішньому наступі

Військовий оглядач німецького видання "Bild" Юліан Репке зауважив, що незважаючи на те, що ЗСУ розпочали наступальні операції більше тижня тому, вони досі не задіяли британські танки Challenger 2 та німецькі БМП Marder. У той же час на фронті з'явилися у досить великій кількості німецькі танки Leopard 2 та американські БМП Bradley.

"Поки не було кадрів, де б показувалася участь британських танків Challenger 2 у нинішньому наступі. Також немає німецьких бойових машин піхоти Marder. Це означає, що кілька українських бригад, певно, ще не введені в бій. У тому числі ті, що озброєні польськими танками PT-91", — звернув увагу Репке.

На його думку, Генштаб ЗСУ ще готує основний удар контрнаступу і не задіяв основних резервів, які проходили підготовку. Рєпке вважає, що більшість бронетанкових бригад, які пройшли підготовку на Заході та озброєні західною технікою, підуть уперед лише після того, коли ЗСУ зможуть намацати слабкі ділянки російської оборони.

ЗСУ мають пройти лінію оборони з найпотужнішими фортифікаціями

Ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман в інтерв'ю сайту "Обозреватель" висловив думку, що ЗСУ справді вже ведуть свій наступ на позиції загарбників, однак поки що основні сили не задіяні – йде авангард. Наразі українські захисники намагаються промацувати оборону ворога, шукати слабкі місця.

На думку експерта, коли українські сили прорвуть третю лінію оборони окупантів, то, якщо фронт і не посиплеться після цього, то ЗСУ все одно матимуть дуже серйозну тактичну перевагу для подальшого просування.

"Звичайно, ворог, щоб завадити таким наступальним діям, намагається також наступати, посилити свою наступальну активність, у даному випадку на цих чотирьох напрямках. Але Ганна Маляр повідомила, що на жодному напрямку ворог не мав успіху, він не просунувся. Але продовжує нарощувати сили та здійснювати якісь контрудари. Ми дивимося на карту і бачимо там населені пункти, які зайняті ворогом. Але ми розуміємо, що військовослужбовці перебувають лише у прифронтових місцях", — зазначив експерт.

Гетьман пояснив, що хоча росіяни контролюють решту окупованих територій, там поки що немає великих резервів, а лише невеликі формування. Таким чином, якщо ЗСУ пройдуть лінію оборони з найпотужнішими фортифікаціями, то вглиб можна буде рухатися швидше.

Читайте також на порталі "Коментарі" – про що говорять нові заяви Путіна – чого вже почав боятися диктатор.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини