Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому так і не сталося прориву ЗСУ на фронті – що стане першим сигналом завершення війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому так і не сталося прориву ЗСУ на фронті – що стане першим сигналом завершення війни

Окупанти добре підготувалися до контрнаступу України

21 серпня 2023, 11:00 comments3478
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський під час візиту до Данії заявив, що цього літа світ так і не побачив потужного контрнаступу ЗСУ, бо в України не зник брак зброї, з якою можна було б атакувати ворога. Тим часом, поки Україна чекала від партнерів на озброєння, окупанти зміцнювали свої оборонні позиції, мінували величезні території. Що стало найскладнішим для прориву ЗСУ на фронті? На який крок може зважитись Путін, якщо відчує наближення кінця війни? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Чому так і не сталося прориву ЗСУ на фронті – що стане першим сигналом завершення війни

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Генштаб ЗСУ насамперед орієнтується на знищення ворожого військового потенціалу

Військовий експерт Владислав Селезньов в ефірі телеканалу "FREEДОМ" заявив, що протягом багатьох місяців росіяни не очікували приречено на початок українського контрнаступу, а якісно готувалися до нього.

Експерт зазначив, що зараз українські захисники прориваються крізь щільні мінні поля поблизу головної лінії оборони російських військ. Незважаючи на те, що українці задіють багато техніки та спеціально навчених військових із розмінування територій, цього все одно недостатньо, щоб зробити масований прорив.

"П’ять мін на квадратний метр — це кратно більше навіть, ніж передбачено нормативними документами російської окупаційної армії", — заявив Владислав Селезньов.

За його словами, зараз уже стає зрозумілим, що українське командування робить ставку не на прорив, а на систематичне знищення складів з боєприпасами росіян. Як тільки спрацьовує розвідка, одразу ж завдаються прицільні удари по місцях зберігання техніки, озброєння, розміщення командних пунктів, пультів зв'язку. Але для того, щоб успішно реалізувати цей план, потрібно ще більше боєприпасів, відповідного обладнання, техніки та озброєння від наших партнерів.

Росія може погодитись на обмін полонених за принципом "всіх на всіх", коли Путін зрозуміє, що остаточно програв у війні

У той же час експерт з міжнародної безпеки фонду "Демократичні ініціативи" Тарас Жовтенко в інтерв'ю "УНІАН" заявив, що сигналом про те, що війна наближається до свого завершення, може стати готовністю Путіна погодитися на обмін полонених за принципом "усіх на всіх".

"Поки що їм здійснювати такий обмін не вигідно. Адже вони втратять цей гібридний інструмент, за допомогою якого можуть впливати на певні моменти в країнах Заходу та в Україні", — заявив Тарас Жовтенко.

За його словами, анонси таких можливих обмінів є лише елементом зовнішньої політики РФ для "гібридного впливу на українське суспільство та керівництво західних країн".

Читайте також на порталі "Коментарі" – у чому важливість візиту Зеленського до Швеції – яку допомогу може отримати Україна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини