Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому союзники не можуть дати Україні достатньо зброї: ЗМІ дізналися про причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому союзники не можуть дати Україні достатньо зброї: ЗМІ дізналися про причину

Щоб задовольнити поточний попит, розширювати виробництво доведеться кілька років

10 липня 2023, 17:14 comments8224
Поділіться публікацією:

Європейська оборонна промисловість насилу розкручує свій виробничий маховик, але досі оборонні компанії не впевнені, що державні замовлення не закінчаться так само швидко, як з'явилися. Як передає портал "Коментарі", про це пише Bloomberg.

Чому союзники не можуть дати Україні достатньо зброї: ЗМІ дізналися про причину

Виробництво зброї. Фото з відкритих джерел

"Раніше у нас був час на виконання замовлень, але не було грошей (Ред. — замовлень). Сьогодні у нас є гроші, але немає часу", — описав ситуацію голова BAE Systems Hägglunds AB Томмі Густафссон-Раск.

Видання зазначає, що сьогодні європейські оборонні підрядники завалені замовленнями на все – від боєприпасів до бойових машин – але, все ще побоюються вкладатися в розширення виробничих потужностей після того, як їм кілька десятиліть поспіль доводилося згортати виробництво без оборонних замовлень.

Сьогодні європейським компаніям потрібно виконати відразу кілька великих завдань-терміново забезпечити знаряддям воюючу Україну, яка і так вже висмоктала з союзників наявні у них запаси озброєнь, відшкодувати і наростити власні запаси європейських армій, а також забезпечити розгортання додаткових сил швидкого реагування НАТО, які хочуть збільшити в сім разів і довести до 300 000 чоловік.

Європейські країни в минулому часто покладалися на виробничі потужності американського ВПК, але і він зараз зайнятий виконанням замовлень Пентагону, який зіткнувся з низьким рівнем запасів артилерійських боєприпасів і вже змушений відправляти Україні касетні снаряди через відсутність фугасних. 

Bloomberg зазначає, що зараз європейські оборонні компанії очікують гарантій збереження замовлень в майбутньому, щоб не зазнати збитків після масштабних інвестицій в нові цехи і заводи. 

"У галузі побоюються, що вони розширять виробництво тільки для того, щоб виявити відсутність попиту через три або п'ять років, коли відкриються нові підприємства", – пише видання і нагадує, що раніше європейські уряди вже порушували свої зобов'язання про збільшення військових бюджетів.

Читайте також на порталі "Коментарі" – які розклади для України – що найважливіше на вільнюському саміті НАТО.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини