Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому російські ракети долетіли аж до західних регіонів України: військові зробили заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому російські ракети долетіли аж до західних регіонів України: військові зробили заяву

8 січня в Україні було оголошено масштабну повітряну тривогу

8 січня 2024, 16:40 comments1263
Поділіться публікацією:

Російські ракети та дрони можуть долітати до західних регіонів України, адже системи протиповітряної оборони не можуть закрити всю територію країни. Таку заяву зробив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Чому російські ракети долетіли аж до західних регіонів України: військові зробили заяву

Юрій Ігнат (фото з відкритих джерел)

"І ракети, і дрони завжди пролітають. Ми повідомляємо кожен регіон у міру прольоту ракет. Летять вони по тим маршрутам, які вони собі прораховують, де вони мають розвіддані, де їх важче перехоплювати нашій ППО, зокрема й винищувачами та мобільними вогневими групами", — розповів Ігнат.

Також він розповів, що засоби повітряного нападу РФ, такі як крилаті ракети та дрони, летять низько. Саме для того вони й створені, щоб долати системи ППО.

"Не можемо ми всю територію України суцільно закрити ППО, щоб жодна ракета не пролетіла, тому локально захищаємо міста, об'єкти, напрямки. Тому ракети ворога і "Шахеди" часто долітають до західних областей, змінюють маршрут, їх збивають відповідно на підльоті до потенційних цілей. Не всі ракети ворожі досягають своїх цілей, є різні варіанти — можуть впасти в полі, може бути підрив в повітрі", — відповів речник.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що росіяни запустили ракети по Україні. Починаючи з 7 ранку почали надходити повідомлення про вибухи у різних містах України. Повідомлялося про потужні вибухи у Харкові.

 Також почали надходити повідомлення про вибухи у Дніпрі та передмісті.  Крім того, про звуки вибухів повідомили у Запоріжжі. Там пролунала серія повторних вибухів. Також під масованим ракетним обстрілом опинився Кривий Ріг. Перед тим Повітряні сили закликали мешканців цього міста бути в укритті у зв'язку з пуском "Кинджала" з одного з російських винищувачів МіГ-31К. Зафіксовано повторний пуск балістичних ракет із Криму у напрямку Кривого Рогу. Серія вибухів пролунала у Хмельницькому.     

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини