Чому росіяни з величезними втратами продовжують штурм Авдіївки: у ЗСУ дали відповідь

У ЗСУ заявили, що РФ хоче здобути якусь знакову "перемогу", тому вперто атакує Авдіївку

Російські війська продовжують активні наступальні дії у районі Авдіївки Донецької області. Активно у цьому напрямі працює авіація. Таким чином, росіяни хочуть здобути хоч якусь знакову "перемогу" та переламати хід бойових дій. Як передає портал "Коментарі", таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив речник Об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського спрямування Олександр Штупун.

"Авдіївку ворог розглядає як можливість отримати якусь знакову "перемогу" та переломити хід бойових дій. Якщо на початку повномасштабного вторгнення Авдіївка розглядалася ворогом як щось незначне, то сьогодні захоплення або оточення Авдіївки для нього чи не найбільше, чого він може досягнути на даному етапі", - зазначив Штупун.

Тому, за його словами, окупанти не припиняють обстріли з винищувачів. Незважаючи на те, що ЗСУ дають потужну відсіч ворогові, він продовжує наступальні дії і навіть посилює їх. Так, минулої доби противник завдав один ракетний удар і 39 авіаційних. Також загарбники провели 51 бойове зіткнення і щонайменше 930 були з артилерії.

Водночас у зоні відповідальності ЗЗСУ "Таврія" українські захисники ні на один метр не відійшли назад, вони продовжують відбивати атаки агресора та міцно тримають оборону. Зокрема, військові ЗСУ відбили більше 10 атак у районі Авдіївки.

Читайте також на порталі "Коментарі" - на тлі різкої активізації росіян на сході, особливо в районі Авдіївки, президент України Володимир Зеленський заявив, що настав завершальний період цієї війни. Також стало відомо, що Зеленський уперше взяв участь у засіданні формату "Рамштайн". Про що говорить ескалація на російсько-українському фронті? Чи пов'язано це із загостренням на Близькому Сході? Чи слід чекати на проривні військові рішення від наших партнерів? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – на Донбасі зруйновано важливий для росіян міст (ФОТО).