Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому росіяни у травні лізтимуть у пастку: на яке місто РФ може зімітувати наступ
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому росіяни у травні лізтимуть у пастку: на яке місто РФ може зімітувати наступ

До початку великого наступу РФ Україна має почати отримувати снаряди за чеською ініціативою і перші партії нової допомоги від США

22 квітня 2024, 10:40
Поділіться публікацією:

З наближенням травня-червня посилюються розмови про те, що росіяни можуть піти в новий наступ. Про це останнім часом дуже багато говорять, як в західних, так і українських ЗМІ. Чому росіяни ризикують потрапити у пастку, розпочавши новий масований наступ на Україну? Чи варто вірити розмовам про можливу повторну спробу захоплення Харкова? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

Чому росіяни у травні лізтимуть у пастку: на яке місто РФ може зімітувати наступ

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Росія зараз наступає так, як ми наступали влітку 2023 року

Керівник Центру військово-правових досліджень, військовий та політичний експерт Олександр Мусієнко в ефірі телеканалу "1+1" заявив, що росіяни у травні-червні лізтимуть у пастку, бо ЗСУ отримають допомогу.

Олександр Мусієнко зазначив, що Росія вже посилила серйозні атаки.

"Вони ж зараз теж на межі воюють. Вони воюють на межі своїх наступальних можливостей. Вони використовують все", — сказав експерт.

Він зазначив, що Росія збирається пришвидшити та інтенсифікувати наступ у середині травня — наприкінці червня.

"Подивіться, як це складається для нас у календарному плані. Для нас це підходить таким чином, що, у принципі, до того часу ми маємо отримати певну підтримку від Сполучених Штатів. Для нас складається так, що перші партії снарядів за чеською ініціативою теж мають прибувати. І європейська допомога. У принципі, Росія своїх планів вже не змінить. Вони вже розкачалися і вони підуть", – зазначив експерт. 

При цьому Мусієнко попереджає, що росіяни не будуть чекати травня і початку червня. Вони будуть наступати вже зараз і будуть поступово посилювати наступ. Проте в України вже з'являється додаткова вогнева міць. Виходить, що ворог лізе, ніби, як у пастку. Окупанти це розуміють, проте не зупиняться.

За його словами, росіяни бачать, що вже усі знають про їхні наміри і навіть де вони мають намір наступати — так, у 2022 році перед початком повномасштабного наступу західні медіа повідомили про маршрути наступу росіян заздалегідь, але окупанти цих маршрутів не змінили, коли почали наступ.

Угруповання і близько не те, щоб починати наступ на Харків

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко у своєму Telegram-каналі зазначив, що російські пропагандисти запустили нове потужне ІПСО про наступ на Харків. Водночас у росіян немає ударних угруповань на кордоні з Харківською областю.

"Комбінуючи між собою удари по енергетичній інфраструктурі, цивільним об'єктам і поширення панічних інформаційних хвиль, росіяни частково досягли своєї мети, але загалом — ні. Тепер же, та частина, що піддалася впливу минулого разу, опиняється під впливом панічних флюїдів у зв'язку з формуванням окупантами групи військ "Північ". Тієї самої, що розміщуватиметься біля кордону, зокрема і з Харківською областю", — зазначив експерт.

При цьому він нагадав, що група військ "Північ" уже й так третій рік перебуває біля кордонів із Харківською, Сумською та Чернігівською областями. Експерт зазначив, що це об'єднана група військ прикриття кордону, якими раніше були ГВ "Бєлгород", "Брянськ", "Курськ" — їх просто об'єднали.

Коваленко заявив, що росіяни можуть спробувати зімітувати наступ на Харків.

"Російські війська спробують відвернути увагу Сил оборони України від ключових завдань на фронті. Ймовірно, метою РФ стане Харків. Тут армія РФ спробує провести диверсійні дії відволікаючого характеру", — припустив експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — допомога Україні від США: про що говорить голосування у Конгресі, які будуть наслідки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини