Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому росіяни тепер підтримують війну Путіна: що сталося у РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому росіяни тепер підтримують війну Путіна: що сталося у РФ

За інформацією Bloomberg, Путін не зазнає особливого тиску, росіяни змирилися з війною РФ проти України

8 травня 2024, 09:00 comments3154
Поділіться публікацією:

Повномасштабне вторгнення Росії в Україну стало частиною повсякденного життя багатьох росіян, спростовуючи очікування на те, що тиск міжнародних санкцій та поглиблення ізоляції налаштують їх проти диктатора Володимира Путіна. Багато громадян країни-агресора не протестують, а гуртуються навколо прапора. Як передає портал "Коментарі", про це пише Bloomberg.

Чому росіяни тепер підтримують війну Путіна: що сталося у РФ

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

"Кремль використовує найбільший конфлікт у Європі з часів Другої світової війни, щоб змінити Росію, поєднуючи різкий націоналізм, що включає потужну суміш радянських часів та імперської ностальгії з посиленням придушення інакодумства. В результаті Путін стикається з невеликим внутрішнім тиском, спрямованим на припинення бойових дій, незважаючи на величезні військові втрати, які є проблемою для американських та європейських союзників України, оскільки вони прагнуть підвищити вартість продовження війни, яка триває вже третій рік для Росії", – розповідає агенція.

Bloomberg зазначає, що війна проникла у всі верстви російського суспільства. У багатьох школах діти надсилають подарунки та листи фронтовикам і мають відвідувати спеціальні уроки, на яких вчителі доносять до свідомості послання Кремля про те, що країна перебуває у стані війни із Заходом в Україні та діє, щоб захистити себе. Крім того, теле- і радіопередачі наповнені військовими темами, зображуючи спадкоємцями покоління, що борються в Україні, що перемогло вторгнення нацистської Німеччини у "Великої Вітчизняної війни", ігноруючи той факт, що нині агресором є Росія. Кампанії по набору в армію пропонують вигідні бонуси та зарплати під час підписання контракту тим, хто "стане чоловіком" і вступить до лав солдат-контрактників.

Опитування свідчать, що громадська підтримка Путіна залишається високою: за даними березневого дослідження, 87% росіян схвалюють дії керівництва, а 76% підтримують війну в Україні.

Агентство констатує, що війна відродила радянську звичку, коли люди повідомляли сусідам, вчителям та колегам по роботі про нібито відсутність патріотизму, писали заяви владі із закликом до порушення кримінальних справ. Більше того, навіть серед російської еліти багато хто боїться, що їх звинуватить у нелояльності та притягнуть до відповідальності, якщо вони скажуть щось про війну та її наслідки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що заявив Путін після "інавгурації": з ким хоче діалог і чи має намір закінчити війну в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини