Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому Росія не запустила «Кинджали» по урядовому кварталу – що не так з версією Кремля
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Росія не запустила «Кинджали» по урядовому кварталу – що не так з версією Кремля

Експерти назвали важливий показник того, що Patriot виконує свою роботу

19 травня 2023, 12:15 comments5132
Поділіться публікацією:

В Україні продовжують активно обговорювати долю ЗРК Patriot, який в небі над Києвом знищив російські ракети, включаючи гіперзвукові "Кинджали". Хоча раніше Кремль заявляв, що збити ці ракети неможливо. Тим часом російська пропаганда намагається довести, що одному з "Кинджалів" нібито вдалося вразити та повністю знищити ЗРК Patriot. Чому заяви російських пропагандистів – це просто гамір? І чи є привід переживати? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

Чому Росія не запустила «Кинджали» по урядовому кварталу – що не так з версією Кремля

Літак. Фото: з відкритих джерел

Усі "Кинджали" були збиті в повітрі, тому на землю могли потрапити лише уламки

Військовий експерт, полковник запасу ЗСУ, льотчик-інструктор Роман Світан в інтерв'ю "24 каналу" розповів, що після того, як Москва заявила про знищення ЗРК Patriot, росіяни продовжували ракетами атакувати Україну, але ударів "Кинджалами" не було. Так от, якби росіяни напевно знали, що знищили Patriot, то наступної ж ночі запустили "Кинджали" по урядовому кварталу, але вони цього не зробили.

Натомість, додав Світан, окупанти використовували Х-101/Х-555 та "Калібри", тобто крилаті ракети, щоб уникнути ганьби. До того ж у Росії було заарештовано трьох керівників проекту "Кинджал". Ці люди розповідали, що "Кинджали" є гіперзвуковою зброєю, але врешті-решт вони виявилися черговою російською "вундервафлею". Це показник того, що Patriot виконує свою роботу.

"Тобто, Київ у черговий раз прикрили", — заявив Світан.

Зараз розвінчуються міфи про непереможну російську зброю

ЗСУ продовжують збільшувати рахунок збитих ракет "Кинджал". Росії досі складно визнати, що Україна розвінчала міф про їх "незбивні" ракети. Про це в ефірі "24 каналу" розповів керівник Центру військово-правових досліджень, військовий експерт Олександр Мусієнко.

"Якби Росія справді знищувала в Україні зброю, то ми вже повинні залишитися з палицями та камінням. У нас уже не було б ні сили, ні засобів, ні зброї. Ми вже були б у кам'яному столітті", – зазначив Мусієнко.

За його словами, зараз розвінчуються міфи про непереможну російську зброю. Збивання "Кинджала" це серйозна репутаційна втрата для Росії. У світі вже побачили, що досить часто те, що Росія видає за свою надзвичайно велику перевагу, може бути подолано технічною перевагою західних зразків озброєння.

"І, звичайно, хороший сигнал для наших партнерів, що вони на правильному шляху у наданні нам ЗРК Patriot, SAMP/T, які здатні відмінно відпрацьовувати по ворожих цілях", – наголосив військовий експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що може наблизити падіння путінського режиму – чи річ у Путіні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини