Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому Путін впевнений, що точно виграє війну: у США відповіли
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Путін впевнений, що точно виграє війну: у США відповіли

В ISW вважають, що Путін зробив ставку за затягування війни та втому Заходу від підтримки Києва

3 липня 2024, 09:00 comments3749
Поділіться публікацією:

Російський диктатор Володимир Путін вважає, що зможе здобути перемогу у війні проти України, якщо й надалі затягуватиме бойові дії на невизначений час. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Чому Путін впевнений, що точно виграє війну: у США відповіли

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

"Путін, ймовірно, вважає, що Росія може затягнути війну на невизначений час і виграти війну на виснаження, якщо зможе домогтися відмови Україні в рішучій міжнародній підтримці", — йдеться у звіті.

Американські аналітики вважають, що повільні, але постійні успіхи Росії на полі бою з кінця 2023 підтверджують оцінку Путіна і спонукають його уникати будь-якого реального припинення вогню, яке могло б покласти край війні.

Також за оцінками ISW, заморозка війни за нинішньою лінією розмежування надасть Росії стратегічно та оперативно важливу українську територію, на якій країна-агресор зможе відновити агресію, використовуючи дослідну армію та відновлену оборонно-промислову базу.

"ISW продовжує оцінювати, що припинення вогню в Україні на нинішніх рубежах навряд чи зупинить подальшу російську агресію та лише надасть Росії критичний час для відновлення своїх сил та підготовки до майбутньої агресії проти України", — наголосили в ISW.

Крім того, Москва веде посилену інформаційну кампанію, спрямовану на те, щоб підштовхнути Україну до переговорів з РФ на російських умовах. Це у свою чергу лише послабить українську державу.

"Будь-які російські, західні чи інші спроби схилити Україну до передчасних переговорів з Росією лише послаблять Україну та заохочуть подальшу російську агресію всередині та за межами України", — додали в ISW.

Також аналітики згадали і прохання прем'єра Угорщини Віктора Орбана про припинення вогню, яке він озвучив під час свого неоголошеного візиту до Києва.

Експерти дійшли висновку, що виконання прохання може спричинити підтримку ширшого стратегічного меседжа Кремля. Зокрема, він має на меті створити оперативну паузу, бажану для РФ або переконати міжнародних партнерів відмовитися від України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — не Путін: президент Фінляндії назвав людину, яка може припинити війну в Україні одним телефонним дзвінком.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини