Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому Путін сподівається на «вічну війну» проти України – у чому небезпека для РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Путін сподівається на «вічну війну» проти України – у чому небезпека для РФ

Російське командування розуміє, що війна в довгу - це не варіант з огляду на стан армії

4 жовтня 2023, 11:20
Поділіться публікацією:

Якщо рік тому говорили про те, що в 2023-му році має настати перелом у війні, то півроку тому активно розкручували тезу про український контрнаступ, який може допомогти Україні не лише вийти до своїх законних кордонів, а й завершити війну. Тепер обережно заявляють, що війна затягується і Кремль робить ставку на тривалу війну на виснаження. Чи безпечно для Росії вступати в затяжну війну? Чому Путін на такий сценарій робить ставку? Видання "Коментарі" розбиралося у цій темі, проаналізувавши думки експертів.

Чому Путін сподівається на «вічну війну» проти України – у чому небезпека для РФ

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Все вказує, що росіянам уже не вистачає технічної компоненти, а без неї вони не зможуть воювати

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко в інтерв'ю "УНІАН" розповів, що російське керівництво справді орієнтується на максимальне затягування війни проти України, але його армії такі події зовсім не вигідні.

"Так, вони можуть набирати людей. Людський ресурс вони мають. Однак що робити з технікою? У них техніки стає все менше і менше, якість техніки погіршується, і саме в цьому мінус їхньої гри в довгу. Можливо, їм людського ресурсу вистачить. Але це ніщо, якщо немає підтримки технічної та технологічної компоненти", — заявив експерт.

Коваленко звернув увагу, що росіяни все частіше відправляють на фронт старі зразки техніки, як ті ж гаубиці Д-1 1943, Д-44 1944, танки Т-54, Т-55 та багато іншого. Крім того, окупанти намагаються компенсувати нестачу вогневого потенціалу, встановлюючи на МТЛБ (радянський багатоцільовий транспортер-тягач) флотські засоби ураження: або бомбомети, або реактивні системи залпового вогню морського типу.

Російський ВПК не здатний виробляти необхідну кількість технічних рішень, щоб задовольнити фронт, упевнений експерт.

Путін порівнює війну проти України з "вирішальною битвою"

Британський політолог і виконавчий директор консалтингової компанії Mayak Intelligence Марк Галеотті в інтерв'ю CNN висловив думку, що російський диктатор Володимир Путін вважає найприйнятнішим для себе варіантом в нинішній ситуації — "вічну війну" проти України.

Експерт звернув увагу, що Путін часто порівнює війну проти України з "вирішальною битвою", що призводить до думки, що він справді сприймає себе головнокомандувачем в екзистенційній війні із Заходом.

Марк Галеотті вважає, що Путін взагалі не звертає уваги на втрати у війні, а також удари по російській економіці. Для нього головне – зберегти контроль над росіянами, а це він зможе зробити лише за довгострокової війни з Україною. Це дозволить диктатору масштабувати свої репресії.

"Для нього (Ред. – Путіна) це можливість. Оскільки вічна війна стає організаційним принципом "пізнього путінізму", вона виправдовує – навіть вимагає – посилення репресій, необхідних Путіну, щоб зберегти свій контроль над нацією", – констатував Галеотті.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чи слабшає європейська підтримка України – як реагувати на те, що відбувається.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини