Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому Путін поспішає з виборами в окупації – що це дасть Кремлю
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Путін поспішає з виборами в окупації – що це дасть Кремлю

Росіяни продовжують на міжнародній арені впроваджувати меседжі про те, що треба залишити за ними принаймні всі території, які вони захопили

30 травня 2023, 12:50 comments2220
Поділіться публікацією:

Російський диктатор Володимир Путін підписав новий закон, який дозволяє проводити голосування на території, де запроваджено воєнний станА окуповані частини України зараз активно готують до всеросійських виборів, намічених на вересеньПідписаний Путіним документ дозволяє депортацію, а також розширює повноваження силовиків щодо затримання людей на територіях, де діє воєнний стан. Про що говорять такі дії Кремля? Портал "Коментарі" з цими питаннями звернувся до експертів.

Чому Путін поспішає з виборами в окупації – що це дасть Кремлю

Вибори на окупованих територіях. Фото: з відкритих джерел

Маразм у країні-агресорі поширюється

Адвокат, кандидат юридичних наук, громадський діяч Сергій Войченко розмірковує наступним чином:

"Рашисти хочуть якомога швидше втягнути окуповані території України до своєї орбіти. Щоб потім розповісти, що там є "обрана народом влада", якісь нормальні стосунки, що там працюють партії, що є "волевиявлення". Створити тим самим чергові квазіутворення через фейкові вибори".

На думку експерта, це – спроба окупантів легітимізувати своє незаконне перебування на українській землі.

"Тобто, путлер розуміє, що для нього на сьогоднішній день є дуже складна проблема з цими територіями. Що рано чи пізно вони будуть звільнені. Але рашисти продовжують на міжнародній арені впроваджувати меседжі про те, що треба залишити за ними принаймні всі території, які вони захопили. Підписати угоду про припинення вогню. Все це говорить, що маразм у країні-агресорі поширюється. Нічого окупантам не вдасться. Хребет злочинців обов'язково буде зламаний українськими військами", – констатує Сергій Войченко.

Кремль тепер навіть не вдає, що керівництво Росії обирають

Політтехнолог Петро Охотін впевнений, що дії Путіна – це не підготовка до виборів, а знущання над міжнародними нормами права.

"Результати виборів намалюють, – прогнозує експерт. – Путін робитиме це в умовах диктатури і терору. Жодних натяків на легітимність і тонку гру".

Кремль, зазначає політтехнолог, тепер навіть не вдає, що керівництво Росії обирають.

"Восени відбуватимуться не вибори, а легітимізація панівної верхівки. Потьомкін зі своїми селами може спокійно курити "Беломорканал" дивлячись на те, як путінські чиновники махінують з електоральним процесом", – підкреслює Петро Охотін.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Міноборони РФ відреагували на атаку безпілотників на Москву.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення


Новини