Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому Путін намагається знизити значення атаки дронів на Москву: відповідь ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Путін намагається знизити значення атаки дронів на Москву: відповідь ISW

Аналітики ISW звертають увагу, що президент РФ намагається показати, що Кремль вживає заходів у відповідь, тому не потрібно реагувати "на подальші українські провокації"

31 травня 2023, 07:40 comments3315
Поділіться публікацією:

Президент Російської Федерації Володимир Путін робить все, щоб зменшити значення та вплив атаки дронів на Москву та Підмосков'я, яка сталася 30 травня. Російський диктатор у такий спосіб намагається приховати свої обмежені можливості для "відповіді". Як передає "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни.

Чому Путін намагається знизити значення атаки дронів на Москву: відповідь ISW

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Аналітики Інституту вивчення війни звернули увагу на заяви Путіна про те, що Росія нібито вдарила по штаб-квартирі військової розвідки України "два-три дні тому". При цьому глава Кремля заявив, що армія РФ нібито продовжує реагувати на "війну України проти Донбасу" та б'є "військову інфраструктуру". Зазначається, що російський диктатор просуває наратив, що атака безпілотників по Москві нібито є відповіддю на удари РФ.

Акцент Путіна на минулих і поточних ракетних ударах, ймовірно, є спробою показати, що РФ вже активно вживає заходів у відповідь і їй не потрібно реагувати "на подальші українські провокації", вважають експерти.

Як йдеться у звіті ISW, керівник Кремля Путін намагається применшити значення атаки безпілотників на Москву, щоб "не розкривати обмежені можливості, які він має, щоб помститися Україні".

Путін заявив, що війська РФ нібито завдали удару по штаб-квартирі української військової розвідки "два-три дні тому", і що Росармія продовжують реагувати на "війну України проти Донбасу", завдаючи ударів по українській "військовій інфраструктурі".

"Путін послідовно реагував на справжні та передбачувані дії України, віддаючи накази про масовані ракетні та безпілотні кампанії, ймовірно, через нездатність російських військ домогтися будь-яких вирішальних результатів на полі бою", — йдеться в публікації.

Читайте також на порталі "Коментарі" — відпрацювала "штатно": незважаючи на атаку дронів, Путін похвалив ППО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини