Чому Путін говорить про "неможливість" переговорів з Україною після подій у Курській області

Володимир Путін намагається використати бої в Курській області, щоб виправдати продовження війни в Україні та відкинути мирні переговори.

Російський диктатор Володимир Путін на шостий день боїв у Курській області виступив з новою заявою у якій відкинув мирні переговори та звинуватив у цьому Україну. Центр протидії дезінформації пояснив, що стоїть за словами очільника Кремля.

Як вказує Центр протидії дезінформації, Росія постійно стверджує нібито про готовність до діалогу з Україною, однак заяви Путіна слугують виправданням, щоб продовжувати бойові дії на території України.

"Насправді москва не хоче переговорів і прагне продовження війни. А чергові заяви диктатора є лише виправданням, щоб ввести в оману світову спільноту та власне населення", - пояснює Центр протидії дезінформації.

Нагадаємо, що Путін 12 серпня зібрав нараду щодо ситуації у прикордонних з Україною регіонах РФ на якій оголосив про "неможливість" мирних переговорів з українською стороною. Російський диктатор повторив поширювані пропагандою РФ наративи щодо дискредитації України та звинуватив ЗСУ нібито в "ударах по мирних людях", а також спробі здійснити "ядерну загрозу" наступом на Курську область де розташована атомна станція. Попри звинувачення Путіна, саме такими діями займаються російські військові на території України третій рік великої війни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Центр протидії дезінформації зібрав п'ять популярних фейків у яких Кремль бреше про ситуацію в Курській області.

Також "Коментарі" писали про те, як Китай відреагував на прорив російського кордону та бої в Курській області. Попри реакцію Китаю, у Європейському Союзі підтримали Україну у її військовій операції на території Росії.