Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому провалилася ідея з формуванням легіону у Польщі: ключова причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому провалилася ідея з формуванням легіону у Польщі: ключова причина

У Польщі не змогли сформувати український легіон через відсутність охочих

4 жовтня 2024, 21:30
Поділіться публікацією:

Провал ідеї з формуванням бригад ЗСУ з українців за кордоном цілком очікуваний, заявив лейтенант ЗСУ Микола Мельник.

Чому провалилася ідея з формуванням легіону у Польщі: ключова причина

Українці за кордоном не поспішають мобілізуватись. Фото з відкритих джерел

"Я про це попереджав. Треба бути закінченими інфантилами, щоб вважати, що чоловіки, які заплатили не одну тисячу доларів, щоб втекти з України та від мобілізації, поживши в ситій Польщі, вирішать кинути все та повернутися в Україну. У гробу вони нас всіх бачили ТА чхати хотіли на Україну", — наголосив Микола Мельник.

Офіцер ЗСУ зазначив: "Те, що поляки почали давати їм підсрачники та зневажати, — правильно, адже це не українці, а біомаса, якій однаково, де жити. Вони й під російським прапором дуже добре прилаштуються, аби було що їсти".

Військовий вважає, що єдиним правильним рішенням після перемоги буде позбавити їх всіх виборчих прав.

"Не може голос ветерана вартувати рівно стільки, скільки голос ухилянта", — додав він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що до кінця 2024 року до лав Збройних сил України хочуть мобілізувати ще 200 тисяч людей. Як пише видання The Times з посиланням на офіцера з Одеси, в ЗСУ не дуже вірять, що зможуть мобілізувати таку кількість новобранців до нового року.   Офіцер розповів виданню, що наразі вдається залучити до лав української армії лише 20% від необхідної кількості призовників. Причини недобору різні — корупцію, брак кадрів та проблеми зі здоров'ям у мобілізованих.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що окупація армією РФ міста Вугледар Донецької області матиме декілька негативних наслідків, заявив військовий експерт Олександр Коваленко. "У ЗСУ була можливість повного вогневого контролю залізниці від Донецька до Волновахи. Після захоплення росіянами Вугледару у росіян зʼявляється можливість відновити активну військову логістику через Волноваху", – розповів Олександр Коваленко. Експерт зазначив, що найближчим часом на цій ділянці фронту у росіян може запрацювати логістика до Запорізької області. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини