Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому під час удару по Покровську постраждало багато рятувальників: пояснення голови Донецької ОВА
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому під час удару по Покровську постраждало багато рятувальників: пояснення голови Донецької ОВА

Голова Донецької ОВА Павло Кириленко пояснив, чому від російських ударів постраждали поліцейські та рятувальники.

8 серпня 2023, 10:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко розповів, чому під час удару по Покровську постраждало багато рятувальників та поліцейських. Про це повідомляє портал "Коментарі"з посиланням на видання "Радіо Свобода".

Чому під час удару по Покровську постраждало багато рятувальників: пояснення голови Донецької ОВА

Поранені внаслідок влучання російської ракети. Фото з відкритих джерел

За словами чиновника це була тактика Росії. Перший російський удар по Покровську – це вбивство цивільних жителів, тоді як ціль другого удару, який відбувся майже через 40 хвилин, стали працівники служб, що займаються ліквідацією атаки РФ та пошуком людей під завалами.

Павло Кириленко заявив, що в наслідок російського ракетного удару постраждало 67 людей. З них 29 виявились працівниками поліції, а 7 – рятувальники. Наразі відомо про загибель 7 осіб у Покровську. За словами керівника Донецької ОВА, деякі постраждалі працівники поліції та рятувальники отримали важкі травми і за їх життя борються українські медики.

Кириленко зазначив, що росіяни не вперше здійснюють такі повторні удари, метою яких є знищення рятувальники та інші працівники спецслужб.

Нагадаємо, що Росія регулярно завдає ударів по цивільних об'єктах в Україні, зокрема це стосується житлових будинків, шкіл, лікарень. Попри докази та свідчення Кремль заперечує воєнні злочини та повторює пропагандистську тезу, що вони знищують військові об'єкти.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на російському православному каналі закликають випалювати українців "Солнцепьоком". Відповідне відео потрапило в мережу.

Також "Коментарі" писали про Медведєва, який цинічно розповів про військову агресію Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини