Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому окупанти знову пішли на Вугледар – чи справді в Бахмуті все так погано
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому окупанти знову пішли на Вугледар – чи справді в Бахмуті все так погано

У Бахмуті окупанти, ймовірно, прорвалися до "траси життя" ЗСУ

21 квітня 2023, 09:42 comments3924
Поділіться публікацією:

На Донбасі ні на день не вщухають бої. Противник продовжує робити спроби прорвати оборону ЗСУ. Чи справді росіянам вдається просувати у Бахмуті? Чому супротивник знову відновив штурм Вугледара? У цих питаннях видання "Коментарі" розбиралося, зібравши думки експертів.

Чому окупанти знову пішли на Вугледар – чи справді в Бахмуті все так погано

Бахмут. Фото: з відкритих джерел

Передумов до кардинальної зміни ситуації у Бахмуті немає

Військово-політичний оглядач, OSINT-експерт Олександр Коваленко зазначає у себе в Телеграм, що ситуація в Бахмуті стає дедалі складнішою з кожним днем. Є інформація, що російські окупанти, ймовірно, прорвалися до так званої "траси життя" ЗСУ 0506 у Бахмуті та зайняли позиції на відстані ведення стрілецького вогню. З цих позицій ворог може дуже добре бачити, хто просуває дорогою і вже виходячи з цього коригувати артилерію.

За словами експерта, найпеклішим сектором у Бахмуті залишається північна частина міста.

"У ЗСУ та окупантів у районі "Алеї троянд" пройшло кілька дуже жорстких заруб із почерговим успіхом", — написав експерт.

Олександр Коваленко зазначив, що саме в цю "Алею" упираються основні вулиці, через які здійснюється вихід на головну мету просування окупантів — вулицю Ювілейну, яка є міським продовженням артерії 0506, що йде через Хромово на Годинник Яр.

Російські окупанти не штурмували Вугледар більше місяця

Водночас, полковник СБУ, секретар оборонного комітету Верховної Ради Роман Костенко в ефірі Радіо Свобода підтвердив інформацію про те, що окупанти відновили наступальні дії на Вугледарському напрямку.

На думку Костенка, такий крок агресора є початком підготовки росіян до весняно-літньої військової кампанії.

Експерт вважає, що головна мета атак на Вугледар — "розпорошити" сили та засоби українських захисників, також Кремль не залишає мети повного захоплення міста.

"Противник не втратив надію, і в планах у них досі є захоплення всього Лівобережжя, але насамперед Донецької та Луганської областей. Тому вони робитимуть все: техніка в них є, люди в них є, тому вони продовжуватимуть . І на інших напрямках також, на Запорізькому, в тому числі, гадаю, ми побачимо їхні контратаки", — прокоментував Костенко.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що говорять заяви Столтенберга у Києві – чому одразу ж сполошилися у Кремлі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини