Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому не вдається зупинити росіян на Покровському напрямку: що буде, якщо РФ захопить місто
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому не вдається зупинити росіян на Покровському напрямку: що буде, якщо РФ захопить місто

Російські війська знаходяться за 10 км від Покровська

30 серпня 2024, 09:17 comments1624
Поділіться публікацією:

Наразі вся увага прикута до Покровського напрямку, де окупанти не тільки почили тиск, а й мають неабияке просування. Саме тому жителям Покровська радять не гаяти час, а вже зараз евакуйовуватися. Чому окупанти швидко просуваються на Покровському напрямку? Що буде, якщо РФ захопить Покровськ? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

Чому не вдається зупинити росіян на Покровському напрямку: що буде, якщо РФ захопить місто

Бої за Покровськ. Фото: із відкритих джерел

Росіяни бачать, що на Покровському напрямку може бути досягнутий певний успіх

Воєнний оглядач Денис Попович в ефірі телемарафону зазначив, що існує кілька чинників, які впливають на швидке просування РФ на Покровському напрямку.

"По-перше, тому що в них є перевага в живій силі та вогневій потужності. По-друге, вони користуються помилками наших командирів – не без цього. Це якраз в Новогродівці вдалося їм", – зазначив Попович.

Він також пояснив, чому окупанти ігнорують просування українських сил в Курській області, але водночас продовжують наступати на Покровському напрямку.

За словами експерта, росіяни бачать, що на Покровському напрямку може бути досягнутий певний успіх. Зокрема і з точки зору захоплення міста Покровськ. Зараз передові частини знаходяться за 10 км від міста, а може вже й ближче. 

"Вони не хочуть від цього відмовлятися. Плюс, у них змінилися реалії на землі. Ми пам'ятаємо, що вони намагалися нам диктувати мир в обмін на наші території і закликали опиратися на реалії на землі. Зараз інші реалії – ми захопили їхні території і вони так сказати не можуть. Вони хочуть підвищити ціну подальшого розміну територію, захоплюючи нові землі на Покровському напрямку", – додав Попович.

Експерт також відзначив, які наслідки для України та РФ може мати одночасний наступ двох сторін на різних напрямках.

"Територіально Росія втратить значно менше, ніж ми. Якщо ми будемо й далі втрачати територію на Донбасі. Тому значення територіально безумовно не на нашу користь у цьому плані", – зауважив оглядач.

Росіяни намагатимуться тримати інтенсивність боїв на такому ж рівні

Голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в інтерв’ю "РБК-Україна" розповів, що, якщо російські війська захоплять місто Покровськ у Донецькій області, то наступними їхніми цілями можуть стати Часів Яр, а також вихід до Краматорська, Слов'янська, Костянтинівки, Дружківки.

"Росіяни не припинять тиск", — прогнозує експерт.

За його словами, це ще питання: чи зайдуть росіяни в Покровськ, чи навіть підійдуть до нього, але вважати, що після цього вони там зупиняться для перегрупування, — ілюзія.

"Ми бачили по Авдіївці, Очеретиному... Вони, на жаль, не зупиняються", — сказав Тимочко.

Він вважає, що росіяни намагатимуться тримати інтенсивність боїв на такому ж рівні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — вище командування не має плану, як зупинити просування ворога на Донбасі: чого бояться військові




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини