Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому не варто чекати швидкого прориву – яке завдання ЗСУ вирішують прямо зараз
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому не варто чекати швидкого прориву – яке завдання ЗСУ вирішують прямо зараз

Українській армії доводиться важко прогризати російську оборону, борючись за кожен метр

15 червня 2023, 08:45
Поділіться публікацією:

Україна проводить контрнаступальні операції, намагаючись промацувати оборону окупантів. Тим часом багато хто не так уявляв собі початок контрнаступу ЗСУ, особливо після блискучих операцій в Харківській та Херсонській областях у 2022 році. Яке завдання зараз виконують українські захисники? Чому цього разу не варто чекати швидкого просування ЗСУ? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, зібравши думки експертів.

Чому не варто чекати швидкого прориву – яке завдання ЗСУ вирішують прямо зараз

ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

Після минулорічних успіхів ЗСУ під Харковом та в Херсоні Україна зіткнулася з необхідністю добиватися таких самих чи навіть кращих результатів

Військовий аналітик і голова найбільшого українського військового добровольчого фонду "Повернися живим" Тарас Чмут в інтерв'ю "Politico" заявив, що в ході контрнаступу ЗСУ зіткнулися з запеклим опором окупантів. Це зовсім не схоже на "голлівудське кіно", тож блискавичних проривів очікувати не потрібно.

Експерт зазначив, що люди, які безпосередньо не були на полі бою, можуть надто багато вимагати від наших воїнів, не розуміючи, що насправді відбувається на фронті.

"Це не голлівудський фільм. Українські сили просуваються з потрібною їм швидкістю цього разу. Так само, як і торішній контрнаступ. Люди не мають інформації про те, скільки невдалих спроб було зроблено минулого року до грандіозного успіху, яким всі дорожили", — заявив Тарас Чмут.

Одне із завдань, яке стоїть перед українським командуванням – змусити противника задіяти свої резервні підрозділи якомога раніше

Британський військовий аналітик Шон Белл в інтерв'ю виданню "Sky News" розповів, що зараз у рамках розпочатого контрнаступу Генштаб ЗСУ намагається спровокувати росіян першими задіяти свої стратегічні резерви. Якщо план спрацює, потім Росії не буде чим відбивати основний удар, який, звичайно ж, ще попереду.

Експерт зазначив, що перед українською армією стоїть завдання підвищеної складності – деокупувати значну частину своєї території в умовах чисельної переваги країни-агресора у людях, боєприпасах та авіації. При цьому, наголошує експерт, не слід забувати, що росіяни ще й заздалегідь підготувалися до оборони, вони добре облаштували свої позиції.

На думку Белла, щойно українські військові знайдуть слабке місце в російській обороні, вони спробують цим скористатися.

"І тоді, я думаю, ми побачимо цілу купу танків, які прорвуться крізь російську оборону, а потім викличуть хаос. Гадаю, що саме тоді ми побачимо тут драматичну зміну долі", – розповів аналітик.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому Путіну на руку гризня між Пригожиним та Міноборони – який поділ чекає на РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини