Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи реальні наміри РФ взяти до весни Донбас пояснив експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи реальні наміри РФ взяти до весни Донбас пояснив експерт

Росіяни втрачають до батальйону особового складу щодня, так їм не вдасться захопити Донецьку та Луганську області до березня

7 лютого 2023, 15:20
Поділіться публікацією:

До березня росіяни аж ніяк не зможуть повністю захопити Донецьку та Луганську області. Про це заявив в Телеефірі військовий та громадський діяч, генерал-майор запасу СБУ, заступник голови СБУ (2014-2015 рр.) Віктор Ягун, пишуть "Коментарі".

Чи реальні наміри РФ взяти до весни Донбас пояснив експерт

Армія Росії щодня несе величезні людські втрати і має суттєві проблеми з технікою

За його словами, армія РФ має проблеми з бронетехнікою. До того ж військові підрозділи розподіляються по всій лінії зіткнення.

“Вони намагаються повторити ту тактику, яка була застосована у Соледарі, тобто штурмовими групами валом намагатимуться витіснити наші війська з тих позицій, на яких вони стоять. Точкові успіхи у них можливі, але насправді наші були готові до зміни тактики супротивника. Тому зараз головне не панікувати, дуже чітко відпрацьовувати те, що поставлено командуванням. І я думаю, що у противника нічого не вийде”, — каже Ягун.

Водночас росіяни втрачають до батальйону особового складу щодня, уточнив експерт.

“Це лише безповоротні втрати, а є ще поранені, ще важко поранені, є ще ті, які захворіли. Тобто це все можна помножити на три. І це щодня треба закривати по всій лінії фронту”, — додав військовий.

Тим часом у Росії продовжують підтримувати істерію у суспільстві та просувають наративи про те, що Україна напала на РФ разом із НАТО і тепер росіяни мають захищатися.

Як писали "Коментарі" раніше, поширення інформації про широкомасштабний наступ російської армії на Україну схожий на той, що був 24 лютого 2022 року, це — інформаційно-психологічні операції (ІПСО). Прослідковується чітка мотивація Путіна, його оточення хоче отримати хоч якийсь результат, який можна буде представити як і перемогу. Щодо всього іншого з приводу наступу на інших напрямках, то у Росії немає зараз наступальних угруповань, достатніх для проведення бодай якихось не тільки оперативного рівня дій, а й навіть тактичного, які б привели до бодай якихось успіхів.

На порталі "Коментарі" йшлося й про те, що Росія своїх поранених військових почала вивозити до Білорусі. Величезна кількість поранених і просто хворих російських військових фактично "поклала".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини