Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому нам доведеться відходити під Краматорськ або Слов’янськ: чи зірвали ми плани ворога
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому нам доведеться відходити під Краматорськ або Слов’янськ: чи зірвали ми плани ворога

Замість наступу на півночі ворог може піти на розширення фронту

7 червня 2024, 10:00 comments4421
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що все більше західної зброї поступає в Україну нашим захисникам доводиться титанічними зусиллями стримувати ворога, який продовжує тиснути. Особливо гаряче на Сході. Що зараз відбувається на фронті? Які плани росіян нам вдалося зруйнувати? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

Чому нам доведеться відходити під Краматорськ або Слов’янськ: чи зірвали ми плани ворога

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Є "неприємні дзвіночки" для України

Військовий експерт Михайло Жирохов в ефірі Radio NV заявив, що наразі ситуація на сході України досить важка та напружена. Через брак західного озброєння ми "потихеньку відступаємо".

Експерт додав, що зараз більше уваги приділено ситуації у Харківській області попри те, що на Донеччині ситуація вимагає конкретних дій. 

"Кількість снарядів, які надають нам західні союзники, ще не достатня для того, щоб наситити нею всі ділянки фронту. І зараз увага прикута до Харківського напрямку. І, наскільки я знаю, саме артилерійським бригадам і бригадній артилерії, яка воює там, надано максимум снарядів", — зазначив Жирохов.

За словами експерта, поки Сили оборони не закріпляться на фортифікаційних спорудах та лініях оборони на сході, Україна продовжить відступати та здавати свої території, адже бригади, які воюють на цій ділянці фронту, завдають максимальної шкоди ворогу та мають мінімальні втрати.

"І принаймні до першої лінії оборони ми будемо відступати", — вважає військовий експерт. 

Водночас Жирохов звернув увагу на ситуацію поблизу міста Часів Яр. Він заявив, що окупанти вже мають плацдарм на правому березі каналу Сіверський Донець — Донбас і форсять це дуже потужно. Експерт вважає, що це "неприємні дзвіночки" для України. 

"Наскільки це відповідає дійсності, подивимося. Але це неприємний дзвіночок, який може означати те, що відступ буде пришвидшений. І ми відійдемо, умовно, під Краматорськ або під Слов’янськ, на лінії оборони, які будуються, швидше, ніж планували", — висловився Жирохов.

Плани ворога зазнали невдачі через сильний опір українських сил

Військовий експерт, керівник центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в ефірі Radio NV розповів, що росіяни намагаються змінити тактику і розширити фронт на Харківщині або Сумщині, замість запланованого наступу на півночі. Зокрема після того, як ЗСУ фактично відбили позиції у Вовчанську, ворог почав просуватися на інших ділянках фронту. 

За словами експерта, з самого початку нового наступу російських військ на Харківщині розглядалася можливість розширення атаки РФ на дві інші точки – Козачу Лопань з одного боку і Грайворона, що загрожували через Велику Писарівку Богодухову або Золочіву. Також розглядалася можливість наступу на Сумщині через населений пункт Суджа, де також були розміщені російські війська.

Однак, за словами експерта, ці плани зазнали невдачі через сильний опір українських сил. Російські війська не змогли досягти своїх цілей в Липцях і Вовчанську, де вони були змушені просити про підкріплення і де, врешті-решт, ворог змінив свою стратегію, намагаючись відновити свої сили, щоб знову розширити фронт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи збирається РФ воювати з НАТО: Путін дав пряму відповідь.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини