Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому Кремль прискорює інтеграцію окупованих територій України: у Британії відповіли
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Кремль прискорює інтеграцію окупованих територій України: у Британії відповіли

Британські фахівці звернули увагу, що, наприклад, мешканцям окупованої частини Херсонської області росіяни наказали отримати паспорт РФ до 1 червня

24 квітня 2023, 11:50 comments1473
Поділіться публікацією:

Російські окупанти на захоплених територіях України змушують населення брати паспорти РФ. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті британської розвідки.

Чому Кремль прискорює інтеграцію окупованих територій України: у Британії відповіли

Паспорт громадянина РФ. Фото: з відкритих джерел

Зокрема, як зазначили британські аналітики, мешканців окупованої частини Херсонської області росіяни попередили, що ті, хто не ухвалить російський паспорт до 1 червня 2023 року, будуть "депортовані", а їхнє майно конфісковано.

Військові фахівці вважають, що РФ використовує свої паспорти як інструмент "русифікації" окупованих територій, як це було у Донецьку та Луганську до вторгнення у лютому 2022 року.                                                                    

"Російська влада прискорює інтеграцію окупованих територій України до бюрократії Російської Федерації, щоб подати вторгнення як успішне, особливо напередодні президентських виборів 2024 року", — йдеться у зведенні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Кремль відбирає паспорти у високопосадовців: чого боїться путінський режим.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Кремль активно шукає гроші для продовження війни. Вводять нові податки для іноземних компаній, які залишають країну-агресора, перенаправляють гроші на науку – на "стратегічні ініціативи" Путіна. При цьому станом на 17 квітня дефіцит бюджету Росії досягає 4,77 трильйона рублів (перевищуючи майже на 40% показник дефіциту, закладеного на весь рік). Про що говорить те, що відбувається? Якою є оцінка військових можливостей РФ, враховуючи навіть відкриті дані? "Коментарі" із цими питаннями звернулися до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини