Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому армія РФ не може на повну використовувати авіацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому армія РФ не може на повну використовувати авіацію

Навколо українських кордонів Росія сконцентрувала до пів тисячі винищувачів

26 квітня 2023, 21:21 comments1096
Поділіться публікацією:

Українській армії вдалося знищити приблизно третину бойової авіації Російської Федерації. Про це в Телеефірі повідомив авіаційний експерт, колишній інженер-випробувач конструкторського бюро “Антонов” Костянтин Криволап, пишуть "Коментарі".

Чому армія РФ не може на повну використовувати авіацію

Військову авіацію РФ загнали під “аеродромний плінтус"

За його словами, російські літаки вже давно бояться близько підлітати до підконтрольної Україні території.

“Вони вже 300 своїх літаків втратили, і як би далі втрачати не хочеться, хоча періодично вони куди-небудь нариваються на неприємності. Потихеньку, потихеньку, але вибивають, не так швидко, як раніше, але вибиваємо. У Росії, судячи з усього, навколо наших кордонів сконцентровано 400-500 винищувачів, винищувачів-бомбардувальників, штурмовиків: Су-25, напевно, близько 100 штук, сімейства Су-27, Су-30, Су-34, Су-35 десь штук по 100, і ще близько 80 МіГ-29 є. Тобто ось така авіаційна армада страшної кількості, яка не може нічого вдіяти, вона не може завоювати панування в небі, тому що навіть ще не отримуючи в повному комплекті або у великих обсягах західні системи ППО, ми змогли загнати під “аеродромний плінтус”, загнати ці всі літачки та гелікоптерики”, — сказав Криволап.

Він зауважив, що у РФ значилося приблизно 1,5 тис. літаків, але напередодні війни в строю було фактично 900, з яких 300 знищили українські збройні сили.

“Принципово щось зробити інакше, ніж вони роблять зараз, окупанти не зможуть, тому що відбулося посилення нашої системи ППО, зокрема й тактичної, яка є безпосередньо на полі бою. Можливо, непомітною була передача нам старих зенітних систем, але на них ставляться сучасні ракети, які вражають цілі до 150 км”, — пояснив авіаційний експерт.

Криволап упевнений, що переважної переваги Росія вже не має і не матиме.

Як писали "Коментарі", Україна співпрацює з Федеральним бюро розслідувань США та американськими компаніями для збирання доказів воєнних злочинів росіян.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що у Росії біля кордонів НАТО розбився МіГ-31.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини