Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому активно обговорюють загрозу стратегічного прориву з флангів: на схід терміново перекидають резерви
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому активно обговорюють загрозу стратегічного прориву з флангів: на схід терміново перекидають резерви

Утримати багато населених пунктів на Донбасі буде дуже важко, попередив Михайло Жирохов

23 квітня 2024, 21:35
Поділіться публікацією:

Становище в населеному пункті  Очеретине  Донецької області  лишається і надалі  непростим, є схильність до того, що  воно  буде тільки гіршим, наголосив військовий експерт Михайло Жирохов.

Чому активно обговорюють загрозу стратегічного прориву з флангів: на схід терміново перекидають резерви

Бої за Очеретине Донецької області (фото з відкритих джерел)

"Тому що таке просування дає величезні переваги росіянам на флангах. І тому втримати інші населені пункти, іншу лінію оборони буде дуже важко", — сказав він під час ефіру на Radio NV.

Військовий аналітик   повідомив, що для, щоб  стримувати загарбника українське  військове керівництво перекинуло резерви, але їх не дуже багато, щоб вибити ворога із втрачених позицій.

"Тому що Очеретине — така собі клешня. Це дуже важко і дуже непросто. Це прорив уже не тактичного, а стратегічного рівня. І тому росіяни, думаю, зараз посилять свій удар", — завершив  Михайло Жирохов.
Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у
 ЗСУ офіційно пояснили ситуацію поблизу Очеретине. Німецький журналіст та аналітик відкритих даних Юліан Рьопке повідомив, що росіяни прорвали лінію фронту поблизу Авдіївки та зайшли в Очеретине. Військові аналітики з Інституту вивчення війни вказали, що Росія одночасно почала наступ у трьох точках на Авдіївському напрямку, сподіваючись зробити масштабний прорив та вийти на адміністративні кордони Донецької області. Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин розповів про ситуацію на фронті. 

За словами військового, наразі українські сили контролюють більшу частину Очеретиного та вибивають ворога з інших територій селища. Зазначимо, що 22 квітня, за даними Інститут вивчення війни, росіяни у центрі селища Очеретине встановили свій прапор, проте населений пункт не захопили повністю.
 
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини